İşte İnegöl’ün belediye başkan adayları

#İnegöl |
02 Şub 2019 / Cmt 15:32

31 Mart yerel seçimlerinde İnegöl’den adaylığı açıklanan isimleri sizler için derledik.

İnegöl’de siyasi partiler aday açıklama süreçlerini tamamlarken, gözler meclis üyeleri listelerine çevrildi.
İnegöl Online olarak adaylığı açıklanan belediye başkan adaylarını sizler için derledik.

AK PARTİ - ALPER TABAN

Cumhur İttifak’ının adayı olarak AK Parti’den seçimlere giren Alper Taban şuan İnegöl Belediye Başkan Adaylığı görevini yürütmekte.

ALPER TABAN KİMDİR?

41 yaşında olan Alper Taban, ilk orta ve lise tahsilini İnegöl'de tamamladı. Önlisans eğitimini Selçuk Üniversitesinde, lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesinde tamamladı.
2000-2013 yılları arasında kurucusu olduğu telekomünikasyon firmasında yönetici olarak görev yaptı.2005 yılında İnegöl Ak Parti İlçe Yönetim Kurulu üyesi oldu. 2013 yılına kadar parti teşkilatının çeşitli kademelerinde görev aldı.
2014 yerel seçimlerinde Belediye Meclis üyeliği sonrasında, İnegöl Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.
Evli ve iki çocuk babası olan Taban AK Parti Genel Merkezi'nin aldığı karar sonrası Alinur Aktaş'tan boşalan İnegöl Belediye Başkanlığı görevine AK Parti'nin adayı olarak gösterildi.


İYİ PARTİ - HAKAN ÖZDEMİR

Millet İttifak’ının adayı olarak İYİ Parti’den seçimlere giren Hakan Özdemir Kapı Dünyası firmasının sahibi.

HAKAN ÖZDEMİR KİMDİR?

16.09.1972 yılında Almanya' da doğan Hakan Özdemir ilkokulu İnegöl Hayriye Köyünde, Ortaokulu İstanbul Pendik’te, Liseyi İnegöl Lisesinde okudu. 1988 yılında ‘’Özdemir Pres’’ olarak başlayan iş hayatına, 2005 yılı itibariyle ‘’Kapı Dünyası’’ markasıyla Daire iç kapıları ve Dekorasyona yönelik mobilya üretimiyle devam etmektedir. Özdemir aynı zamanda, ICS Estetik Güzellik Merkezi ve Mia A.Ş Dış Ticaret Şirketinin kurucu ortağıdır.

 Şuanda İGİAD-İnegöl Genç İş Adamları Derneği Başkanlığının yanı sıra TÜGİK Yönetim Kurulu üyeliği, MARSİFED-Marmara ve İç Anadolu Sanayici İş Adamları Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcılığı, İMOS dernek üyeliği İnşaat Müteahhitleri ve Sanayici İş Adamları Derneği Üyeliği görevlerini aktif olarak devam etmektedir. Hakan Özdemir evli ve üç çocuk babasıdır.



SAADET PARTİSİ – HASAN EROĞLU

Hiçbir ittifak içinde yer almayan Saadet Partisi İnegöl’de aday olarak ilçe başkanı Hasan Eroğlu’nu gösterdi.

HASAN EROĞLU KİMDİR?

1980 yılında İnegöl’de doğdu. İlkokulu Şakir Lakşe İlköğretim Okulunda, ortaokulu İnegöl İmam Hatip Lisesinde okuduktan sonra liseyi açık öğretimden bitirdi. Anadolu Üniversitesi İşletme Yönetiminden mezun oldu.

2002/2015 yılları arasında Milli Gençlik Vakfı/Anadolu Gençlik Derneği İnegöl Şubesinde çeşitli görevlerde bulundu. Genç MÜSİAD’da bir dönem yönetim kurulu üyeliğinde bulundu. YENİAD (Yeni Dünya İş Adamları Derneği) üyesidir.
 
1 Kasım 2015 seçimlerinde Saadet Partisi Bursa Milletvekili adayı oldu. 2015/2017 yılları arası Saadet Partisi İnegöl Eğitim Başkanlığı görevini yürüttü. İnegöl Organize Sanayi Bölgesinde bulunan İMSAN Ltd. Şti. (Balin Sandalye) ortağıdır. Evli ve üç çocuk babasıdır.



DEMOKRAT PARTİ – AYDIN SAVAŞ

İnegöl'de Millet İttifak'ında yer almayacağını açıklayan Demokrat Parti İnegöl Belediye Başkan adayını olarak Avukat Aydın Savaş’ı açıkladı.


DEMOKRATİK SOL PARTİ – HALİL BÜYÜKIŞIKLAR

İnegöl’de Millet İttifakı içinde yer almayan DSP kendi adayını açıkladı. Bir dönem CHP İlçe başkanlığı görevinde de bulunan Halil Büyükışıklar DSP’den İnegöl Belediye Başkan adaylığını açıkladı.



VATAN PARTİSİ – MEHMET ATLI

Vatan Partisi’nin İnegöl Belediye Başkan Adayı emekli öğretmen Mehmet Atlı oldu. Mehmet Atlı İnegöllü mucit öğretmen olarak gündeme gelmişti.



BAĞIMSIZ – AHMET KANİ ERBAY

Sosyal medya üzerinde yaptığı eleştiriler ile gündeme gelen Ahmet Kani Erbay 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde İnegöl’den bağımsız belediye başkan adaylığını açıkladı.

KANİ AHMET ERBAY KİMDİR?

1981 İnegöl, Tüfekçikonak Köyü doğumlu. İlkokulu Bursa’da, Ortaokulu İnegöl İmam Hatip Lisesi’nde, liseyi de Süper Lise’de okudu. Üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat bölümünde tamamladı. Daha sonra İnegöl’e dönerek; Rendi Mobilya Dış Ticaret Bölümünde çalışmaya başladı. Vatan Dekorasyon’da İşletme Müdürü olarak görev yapıyor. Evli ve 2 çocuk babası.



ADAY ÇIKARTMADILAR
Öte yandan Cumhur İttifak’ında yer alan MHP İnegöl’den belediye başkan adayı çıkartmayarak AK Parti’nin adayı Alper Taban’ı destekleyeceklerini açıkladılar.
Millet İttfak’ında yer alan CHP ise İnegöl’den belediye başkan adayı çıkartmayarak İYİ Parti’nin adayı Hakan Özdemir’i destekleyeceklerini açıkladılar.