Kafkas Camiasından iftar

#İnegöl | Haber Merkezi
20 May 2019 / Pzt 15:46

İnegöl Kafkas Folklor Derneği’nin geleneksel iftarı Pazar akşamı gerçekleştirildi.

Yoğun bir katılımın olduğu iftarın ardından konuşan İnegöl Kafkas Folklor Derneği Başkanı Ömer Faruk Demirtaş, programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

GENİŞ BİR ÇATI
Demirtaş; “Mübarek Ramazan ayının böyle güzel bir gününde ve 19 Mayıs gençlik ve spor bayramımızda  iftar programımıza gelerek bizleri onurlandırdığınız için tüm misafirlerimize canı gönülden teşekkür ediyorum. Bu vesile ile Atatürk’ü anma, Gençlik ve Spor bayramımızı da kutlarım. 
Başı Rahmet, ortası Mağfiret, sonu Kurtuluş olan mübarek Ramazan ayının camiamıza, İnegölümüze, Ülkemize ve tüm İnsanlığa hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan diliyorum. 

Bu güzel iftarı tertip edip düzenleyen tüm yönetici arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. 
Camiamızın değerli misafirleri, Kafkas Folklor Derneğinin, klasik faaliyetlerin yer aldığı, sadece etnik gurubun temsil edildiği, takınılacak bir mekan olması İçin kurulmadığı , sadece bir dernekten ibaret olmadığını hatırlatmak isterim. Burası, bizim kelimelerle ifade edemediğimiz kültürümüze töremize ve geleneğimize olan aşkımızdan dolayı bir araya getiren bizi aile yapan ve camia haline getiren içinde irili ufaklı dernekleri dahi bulunduran çok geniş bir Çatıdır. Bu çatı günden güne değerini kıymetini arttırmakta olduğundan sebep olan geçmiş dönemlerde de emeği geçen büyüklerimize teşekkür eder ölenleri Saygıyla rahmetle anmak isterim. 

Şuanda Kurmuş olduğumuz birlik beraberlik soframız, hepimize afiyet olsun bereketli olsun İftarınız mübarek olsun”diye konuştu.

İftar programına Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turgay Yel,  İnegöl Belediye Başkan Vekili Ahmet Kara, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Başkan Yardımcısı Durmuş Aydın, Yenice Belediyesi eski Başkanı Ramiz Yiğit ile Bursa ve çevresindeki Kafkas dernek yöneticileri ile çok sayıda davetli katıldı.