Karamehmet’ten sürücülere kış lastiği uyarısı!

#İnegöl | Haber Merkezi
02 Ara 2020 / Çar 17:57

Mahmudiye mahallesi, Ankara caddesi üzerinde faaliyette bulunan Karamehmet Lastik & Araç Bakım firmasının sahibi ve işletmecisi Semih Gülerer, hava sıcaklıklarının düştüğü bugünlerde, araçların kışlık bakımlarının ve kış lastik seçimlerinin doğru yapılması gerektiğine dikkat çekti

KIŞ LASTİĞİ KULLANILMALI

Semih Gülerer, hava sıcaklığı 7 derecenin altına düştüğünde kış lastiği kullanılması tavsiyesinde bulunuyor. Kış lastiğinin hamuru, hava 7 derecenin altına da düşse elastik özelliğini koruyor ve yol tutuş kabiliyetini artırıyor. 7 derecenin altında bile esnekliğini kaybetmeyen lastikler, yol tutuşu, çekiş kuvveti ve fren mesafesinde avantaj sağlayarak yol ve yolcu güvenliğini artırıyor. Karamehmet Lastik & Araç Bakım Petlas, Lassa marka yerli üretim kış lastikleri ve bunlara ek olarak Michelin, Good Year, Bridgestone ve Sava marka kış lastiklerinin satıldığını hatırlatan Gülerer, bu  lastiklere farksız olarak kredi kartına taksit yapılabildiğini de ekledi.

KIŞ LASTİĞİ ZORUNLULUĞU

Konuyla ilgili açıklama yapan Semih Gülerer: “1 Aralık’tan itibaren sadece ticari araçlarda değil tüm araçlarda, ıslak ve karlı zeminlerde çok daha iyi yol tutuş ve daha kısa fren mesafesi sunan kış lastiklerinin zaman kaybetmeden kullanılmaya başlanmasını öneriyoruz. Kış lastikleri kış koşullarında lastiğin sertleşmesini önleyen özel bir bileşime sahip. Hatalı lastik kullanımı ile kaza yapma riski 6 kat artış gösteriyor. Kış lastikleri, yaz lastiklerine göre hem daha yumuşak bir hamura, hem de karlı ve buzlu yollarda tutunmayı artırıcı kılcal desenlere sahip. Bu nedenle güvenli yolculuk için havaların soğuduğu şu günlerde tüm sürücüler kış lastiklerini tercih etmeli” dedi.
Gülerer, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının kış lastiğiyle ilgili genelgesine uygun şekilde, yük ve yolcu taşıyan ticari araçlara 1 Aralık-1 Nisan arasında kış lastiği takılmasının yol emniyeti açısından önemli olduğuna dikkati çekti.