Kaymakam Akça kadına şiddet olaylarının değerlendirdi!

#İnegöl |
07 Mar 2016 / Pzt 18:25

8 Mart dünya kadınlar günü öncesi İnegöl’deki kadına şiddet olaylarını değerlendiren Kaymakam Ali Akça, ilçemizde kadına şiddetin Türkiye ortalamasının oldukça altında olduğunu söyledi.

İnegöl Kaymakamı Ali Akça, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi kendisine yöneltilen sorular üzerine ilçemizdeki kadına şiddet olaylarına ilişkin konuştu.

KADINA ŞİDDET KABUL EDİLEMEZ

Yarın 8 Mart dünya kadınlar günü olduğunu hatırlatan Akça, “Zaman zaman kadına şiddet haberleri okuyoruz. Görevimiz gereği bazı bilgilere şahit oluyoruz. Gerek kadın olsun, gerek erkek olsun, her ikisinin de ifade edildiği bir kavram var; insan. Kadın da insandır erkek de insandır. Kadının da erkeğin de birbirlerine yönelik, tamamlayıcı, olmazsa olmaz ihtiyaçları vardır. Kadına şiddet kesinlikle ve kesinlikle kabul edilemez. Bu tip olaylara karışanların kesinlikle kınanması lazım. Bu tip şeyleri gerçekleştirenlere de verilen kanuni cezaların caydırıcı olması lazım” dedi.

İNEGÖL KADINI BİLİNÇLİ

Hayatın olağan akışı içerisinde, kadınla erkek, erkekle kadın arasında şiddetin zaman zaman olduğunu dile getiren Akça, “Ama İnegöl bu konuda Türkiye ortalamasının neresinde diye sorarsanız, öyle çok yukarılarda değil.  Günlük asayiş değerlendirmelerimizde Emniyet ve Jandarma ile yaptığımız kadına şiddet olayı, nadir olarak karşılaştığımız olaylar olarak karşımıza çıkıyor. Zaten kadınlarımızda bu konuda haklarını arama bilinci var. İlgili mercilere başvuruyorlar. Bazen bundan dolayı evden uzaklaştırma tedbirleri alıyoruz. Kadınların kendilerini daha güvende hissetmeleri için. Bu tedbirlere yönelik idare olarak aldığımı kararlar da var. Ama gönül arzu eder ki hiç bunlar olmasın. Gönül arzu eder ki evlilik birlikteliği anında birbirlerine verilen sözler ömür boyu tutulsun” açıklamalarında bulundu.