Kıbrıs’ta İnegöl Rüzgarı Esti

#İnegöl | Haber Merkezi
19 Eyl 2019 / Per 16:53

İnegöl Belediyesi Halk Dansları Topluluğu aldığı davet üzerine 4-9 Eylül Tarihleri Arasında Düzenlenen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Tatlısu Belediyesi 14. Uluslararası Halk Dansları Festivaline katılım gösterdi.

Festivale 30 kişilik bir kafileyle katılan ve sahne aldığı her gün Kıbrıslıları mest eden İnegöl Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, Tatlısu ve Gazimagusa Belediye Başkanlarını da makamlarında ziyaret ederek İnegöl’ümüz ile alakalı hediyelerini takdim etti. Ayrıca festival dâhilinde oluşturulan yerel ürün stantlarında şehrimizin ay çekirdeğinden şeftalisine, çibrukasına kadar birçok değerini sergileyerek farklı şehir ve ülkelerden gelen ziyaretçilere tanıttı.
GÖNÜL ELÇİLİĞİ
Festivallerin halkların kaynaşması noktasında önemli olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Alper Taban; “Halk dansları ekibimizin Kıbrıs ziyaretinden dolayı mutluluk duyduk. Festival’de İnegöl’ümüzü temsil ettiler. Ayrıca yerel ürünlerin tanıtım noktasında da festivale katılan ülkelere bizi tanıtma imkanına eriştiler. Bu tür etkinlikler kültürel anlamda etkileşimlere sebebiyet veriyor. Sanatın bir arada tutma, farklılıkları anlamlı kılma yönü var. Bir anlamda gönül elçiliği yapan ekibimizi tebrik ediyorum” açıklamasında bulundu.