Kılıçcı’nın Fotoğrafı Amerika’da günün fotosu oldu

#İnegöl |
 :

Anadolu Ajansı İnegöl Yurt Muhabiri Şaban Kılıçcı’nın aybaşında “Kedi ile köpeğin dostluğu” adlı haberi ve fotoğrafı Amerikan liberal haber sitesi Huffington Post’ta günün fotoğrafı olarak okuyucularına servis edildi.

Yaklaşık 10 yıldır İnegöl’de basın sektöründe çalışan ve 2008 yılından beri Anadolu Ajansı (AA) İnegöl Yurt Muhabirliği görevini başarılı bir şekilde sürdüren Şaban Kılıçcı’nın İnegöl’den servis etmiş olduğu haberler zaman zaman ülke gündeminde geniş yer bulmuştu.

2012 yılında Türkiye’den 23, yurt dışından 13 olmak üzere 36 foto muhabirinin çektiği fotoğraflar arasında kendine yer bulan Kılıçcı’nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İnegöl’e yaptığı ziyarette çektiği fotoğraf, AA’nın yılın fotoğraflarına aday gösterilmişti.

2009-2010 sezonunda Bursaspor’un şampiyonluk maçı olan Beşiktaş maçında görev alan ve Bursaspor’a şampiyonluk golü getiren Batalla’nın sevinç karesini yakalamayı başaran Kılıçcı’nın fotoğrafı, o sene ölümsüzleştirilmiş ve Anadolu Ajansı ile Bursa Büyükşehir Belediye’sinin ortaklaşa düzenlediği “AA Objektifinden Bursaspor; O Sene Bu Sene” adlı fotoğraf sergisiyle ölümsüzleştirilmişti.

Kılıçcı’nın 2010 yılındaki Türkiye’de yılın olayları konulu fotoğrafı yarışmasında da “İnegöl’de olaylı gece” adlı fotoğrafı yılın fotoğrafı seçilmişti.

Son olarak Amerikan liberal haber sitesi Huffington Post, genç muhabirin aybaşında “Kedi ile köpeğin dostluğu” adlı haberi ve fotoğrafını Anadolu Ajansı vasıtasıyla Mayıs ayı içerisinde sitesinde günün haberi olarak paylaşarak okuyucularına sundu.