Köfteci Yusuf dosyası İnegöl’e sıçradı

#İnegöl | Haber Merkezi
25 May 2021 / Sal 08:35

Türkiye’nin gündemine oturan “Köfteci Yusuf’a çökme” olayının bir numaralı şüphelisinin İnegöl’de ikamet ettiği öğrenildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Bursa'da Köfteci Yusuf'a çökmeye çalışıyorlar. Operasyonu başlattım" sözlerinin ardından gündeme gelen olayda, 'Köfteci Yusuf' iddianamesinin detayları ortaya çıktı.

Bursa Cumhuriyet Savcılığı Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan 18 sanıklı iddianamede, örgüt liderleri Erhan Kılıç ve Ahmet Akay'ın, Afyonkarahisar'da bulunan et entegre tesislerini Yusuf Akkaş'a satmak isterken, organize suç örgütü lideri olduğu belirtilen Sedat Peker'in adamları olduğunu söyledikleri belirtildi. İddianamede Peker'in adının sanıklar arasında olmadığı görüldü.

BAĞLANTILAR YENİDEN ARAŞTIRILACAK
Mafya lideri Sedat Peker’in son videosunda bu isimleri tanımadığını  iddia etmesine karşın, mahkeme süreçleri ve detaylarına vakıf olması  dikkatlerden kaçmadı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun şikayetine üzerine yeniden açıldığı tahmin edilen Sedat Peker dosyasında  tüm bağlantıların yeniden ortaya çıkarılması bekleniyor.

İNEGÖL’DE DERNEK BAŞKANIYDI
Köfteci Yusuf dosyasının en önemli isimlerinden biri olan Ahmet Akay, İnegöl’de bir dönem Uyuşturucu ve Bonzai ile Mücadele Derneği’ni kurarak başkanlık yapmıştı.
Bu dernek üzerinden faaliyetlerde bulunarak güven sağlamaya çalışan Ahmet Akay, dernek adına gazete çıkartarak iş adamlarından reklam toplayarak gelir elde etmişti.