Koltukta Kadın Eli

#İnegöl | Haber Merkezi
16 Oca 2021 / Cmt 19:27

İnegöl’ün en önemli geçim kaynağı ve dünyaya açılan penceresi mobilya sektörüdür. İnegöl’de yaşayan her 3 kişiden birinin direk yada dolaylı olarak ekmeğini yediği sektörümüz, gün geçtikçe daha da büyümekte ve endüstriyel olma yolunda adımlarını fazlası ile atmış bulunmaktadır.

Mobilya sanayi bölgesi, küçük sanayi sitesi, Yenice, Cerrah , Kurşunlu sanayi bölgeleri ve 2 Organize sanayi bölgesinde faaliyette bulunan ikibine yakın de irili ufaklı mobilyacılarımız bugün 200e üzerinde ki ülkeye ihracat yapar konuma gelmiştir.
Ancak büyümeye paralel olarak her sektörde olduğu gibi mobilya sektöründe de müteşebbislerimizin çeşitli sıkıntıları ortaya çıkmıştır.
İnegöl’ün bölgesel anlamda yaşadığı en önemli sorunların başında nitelikli insan gücünün eksikliğidir. 2014 Yılında MÜSİAD İnegöl Şubemiz öncülüğünde geliştirdiğimiz Benim Geleceğim Mobilya Projesi ile sektörün bu konudaki eksikliğini gidermek adına çalışma başlatmış ve Mobilya bölümünü daha popüler hale getirmiş ve sektöre eğitimli iş gücü kazandırmıştık. Aradan geçen zaman zarfında özellikle Koltuk Üretimi yapan firmalarımızın döşeme noktasında eleman sıkıntısı yaşadıkları bu konuda özellikle bayanların döşeme noktasında yaptıkları işlerden oldukça menün oldukları ve daha çok bayan personele ihtiyaç duydukları gözlemlenmiştir.
İnegöl’ün en aktif sivil toplum kuruluşlarından biri olarak, şehrin en önemli olan dinamik sektörünü daha iyi noktalara getirebilmek amacıyla elimizi taşın altına koyduk.
MÜSİAD İnegöl Şubemizin MÜSİAD Kadın İnegöl ve MÜSİAD Akademi İnegöl Komiteleri koordinasyonunda KOLTUKTA KADIN ELİ Projesi geliştirilmiştir. Söz konusu projeye İnegöl İş Kur Müdürlüğü, İnegöl Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve İnegöl Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesininde dahil olması ile süreç başlamış durumda.
 
MÜSİAD İnegöl Şubesi, MÜSİAD Kadın İnegöl Komite Başkanı Ülkü Kocaoğlu yaptığı açıklamada şunları ifade etti, Şehrimizin Dünyaya açılan kapısı olan Mobilya Sektörümüzün özellikle koltuk döşeme konusundaki personel ihtiyacına çözüm olma adına Koltukta Kadın Eli projemizi geliştirdik. Bu proje de kadınlara özel döşeme kursu düzenleyeceğiz. Amacımız hem Sektörün ihtiyacı olan eleman açığını kapatmak, iş verenlerimize destek olmak, hem de Kadın Eli Değince daha güzeli mümkün olduğunu göstermek. Proje ile ilgili toplantılarımızı gerçekleştirdik 18-30 Ocak tarihleri arasında Kursiyer başvurularını almaya başlıyoruz. Başvurular şahsen ve MÜSİAD İnegöl şubesine yapılacaktır. Kursumuza özellikle İş Kur İnegöl Müdürlüğümüz ve Halk Eğitim Merkezi İnegöl Müdürlüğümüz destek olacaklar kendilerine teşekkürlerimizi sunarız.
Bu proje bir defaya mahsus değildir. Projemiz uzun soluklu olacaktır. Kadınlar bu işi yapabilir mi? Sorusuna; Kadınların yapamayacağı iş var mı? Cevabıyla karşılık veriyoruz.Kadın istihtamıyla ülke ekonomisine katkı sağlamak ve başarılı kadınlarımıza iş imkanı sunmak 3 aylık dönemde halk eğitimde sahadan tecrübeli hocalar eşliğinde ve işkur desteğiyle projemizi gerçekleştireceğiz.
Kocaoğlu, projemize katkı veren destek olan kurumlara bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum ve projemizin örnek bir proje olacağına inancım tam diyerek sözlerini sonlandırdı.