Köylere Konforlu Ulaşım Alt Yapı Gelecek

#İnegöl |
 :

Muhalefet partilerinin “Bu bir yerel seçim” demesine rağmen AK Parti Belediye Başkan adayı Alinur Aktaş ısrarla seçimlerin yerel seçim olmadığını iddia etmeye devam ediyor. Önceki akşam Akıncılar ve İhsaniye köylerini ziyaret eden Aktaş, aynı ısrarını burada da sürdürüp; “Bu bir yerel seçim değil. Yerel seçim olmaktan çıktı” dedi.

Seçim çalışmalarını sürdüren AK Parti, son köy ziyaretlerini gerçekleştirdi. Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş, köylerdeki ziyaretlerini önceki akşam gerçekleştirdiği İhsaniye ve Akıncılar köyü ziyaretleri ile tamamlarken, seçim çalışmaları bundan sonra şehir içinde devam edecek.

 

İhsaniye ve Akıncılar köylerinde yapılan ziyaretlerde konuşan AK Parti Belediye Başkan adayı Alinur Aktaş, yeni yasayla birlikte köylerin mahalle olmasıyla birlikte hizmet alanlarının da İl Özel İdaresi’nden belediyelere geçtiğini ifade etti. Seçimlere de az bir süre kaldığını hatırlatan Aktaş, “Ülkemiz için de, ilçemiz için de hayırlısını temenni ediyoruz. Daha önce siz belediyelere oy kullanmıyordunuz. Oy kullandığınız muhtar ve il özel idaresiydi. Yeni yasayla birlikte siz sadece muhtara değil, belediye başkanı, belediye meclis üyeleri ve Büyükşehir Belediyesine de oy kullanabileceksiniz. Bazı ağabeylerim çıkıp diyor ki, ‘ya başkan, daha önce sen bizim köyümüze hiç gelmedin’ veya diyorlar ki, ‘ya başkan neden bizim orayı, burayı yapmadın’ Şimdi ağabeyler daha önce belediyenin size hizmet getirmesi kanunen imkansızdı. Biz buna rağmen yine size birkaç hizmette bulunmuşuz. Söylemek istediğim; eskiden sizle ilgilenen belediyeler değil, il özel idaresiydi. Yeni yasayla sizin hizmet alanınız belediyeye geçti. Yani öncesinde size hizmet getiremezdik. Ama şimdi hizmetlerin en güzelini getireceğiz inşallah” dedi.

 

BAŞBAKAN MANGAL YÜREKLİ BİR İNSAN

Büyükşehir yasası ile birlikte Başbakanın büyük bir projeye imza attığını da vurgulayan Aktaş, “Büyükşehir 200 milyon ve İnegöl Belediyesi de 11 milyon lira köylere ayırmak mecburiyetinde. Buda demek oluyor ki, hizmetler katlanarak devam edecek. Şimdi bazıları çıkıp diyor ki, köylerde hayat pahalılaşacak. Zinhar bu bir yalandır. Sizin aklınızda soru işreti bırakmış olabilirler, ama böyle bir şey söz konusu olamaz. Bakın eskiden köyleri belde, beldeleri ilçe, ilçeleri de il yapıyorlardı. Bayburt il oldu, oldu ama ne değişti. Ekonomisi mi gelişti? Ne oldu? Hiçte bir şey olmadı. Yani ilçeleri il yaparak, köyleri belde yaparak o yerleşim birimini geliştirmiş olmuyorsunuz. Şimdi Başbakanımız gerçekten bence mangal yürekli bir insan, Belediyelikleri kapatıyor, köyleri mahalle yapıyor. Bunu da sizin için yapıyor” diye konuştu.

 

KÖYLERE KONFORLU ULAŞIM, ALT YAPI GELECEK

Alinur Aktaş, yeni yasayla birlikte köylerdeki nüfus erimesinin de biteceğini kaydederek şöyle konuştu: “Ayçekirdeği 6-8 lira arasında satıldı. Beni yanlış anlamayın, ama Yahudi kazandığının 10’da 9’unu reklama veriyor. Bizde reklam yapıp tanıttık. İsim tescili yaptık ve şu anda insanlar İnegöl Ayçekirdeği diyor. Sizin iyi elma yetiştirmeniz bir şeyi değiştirmez, sizin iyi armut yetiştirmeniz bir şeyi değiştirmez. Ama iyi reklam yapmanız, her şeyi değiştirebilir. Bakın bu yasayla birlikte inşallah köylerimiz eski canlılığına kavuşacak. Konforlu ulaşım, alt ve üst yapı ve sosyal bakımdan birçok şey köylere gelecek. Yani bu da demek oluyor ki köylerde hayat canlanacak. Köylerde biliyorsunuz nüfus hep düşüyor. Ama göreceksiniz artık köylere göç sağlanacak. Köylerimiz cıvıl cıvıl olacak.”

 

BU BİR YEREL SEÇİM DEĞİL

Muhalefet partilerin AK Parti’yi en çok eleştirdiği konulardan biri, yerel seçimlerde genel seçim havası oluşturulması oldu. Ancak muhalefetin tüm itirazlarına rağmen Alinur Aktaş bu seçimlerin bir yerel seçim olmadığını ifade etmeye devam ediyor. Aktaş, köylülerden destek bekleyerek şöyle konuştu: “Bu bir yerel seçim değil. Yerel seçim olmaktan çıktı. Gezi olayları, şimdi görüyorsunuz ve sizde biliyorsunuz ne olaylar çıkıyor. Ama hamdolsun kimse bize leke süremedi. Türkiye’nin gelişimini engellemek istiyorlar. Buna mahal vermemek lazım. Bunun için desteklerinizi bekliyoruz.”