Mahkeme Ali Doğru’yu haklı buldu

#İnegöl |
28 Haz 2018 / Per 12:19

2013 yılında İnegöl İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Doğru’nun ataması ile alakalı açılan davada nihai karar verildi ve mahkeme Ali Doğru’yu haklı buldu.

2015 yılında Türk Eğitim-Sen İlçe Başkanı Şenol Şahin ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Türk Eğitim-Sen Bursa 2 No`lu Şube Başkanı Fatih Gümüş, Milli Eğitim Bakanlığının 31 Ekim 2013 tarihinde boş bulunan bin 709 Şube Müdürlüğü kadrosuna görevde yükselme sınavı yoluyla atama yapacağını duyurduğunu ifade ederek, “Bu kadrolardan 21`i Bursa`da olması gerekirken, Bakanlık Bursa`da 21 kadrosu bulunan Şube Müdürlüğü atamalarında hülle formülünü izlemiş, sınavı kazanan Şube Müdürü adaylarının mülakatları beklenmeden, Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü`ne 2`si İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü`ne olmak üzere 4 Şube Müdürünü atamıştı.” İfadelerini kullanmıştı.

İnegöl İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Doğru’nun hülle yöntemi ile burada görev aldığını belirten Fatih Gümüş konu hakkında bakanlığa dava açtıklarını belirterek bakanlığı davayı kaybettiğini söylemişti.

MAHKEME ALİ DOĞRU’YU HAKLI BULDU

Davanın temyize gitmesinin ardından bugün sonuçlandı. Konu hakkında sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Şube Müdürü Ali Doğru “Bundan 4 yıl önce Sağlık Kültür ve Spor Şube Müdürü olarak çalıştığım Bursa Teknik Üniversite’sinden İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne kurumlar arası nakil yoluyla Şube Müdürü olarak atandığımda, atamamın iptali istemiyle Türk Eğitim Sen tarafından açılan dava Danıştay'dan döndü ve Bursa 3. İdare Mahkemesi tekrar karar vererek haklı olduğuma hükmetti. O dönemde şahsımla ilgili yazdıkları söyledikleri her şey hala bazı haber sitelerinde ve sendikalarının resmi web sayfalarında yerini koruyor. Zahmet edip de kendi web sayfalarındaki haberi okurlarsa ne söylediklerini hatırlamış olurlar!!!” ifadelerini kullandı.