Minik Kayra Yardımlarınızı bekliyor

#İnegöl |
22 Oca 2016 / Cum 20:36

8 aydır Amerika’da tedavisine devam edilen Kayra için yeni bir yardım kampanyası başlatıldı. Kaymakamlık oluruyla başlatılan kampanyayla Kayra ilçe halkının ve hayırseverlerin maddi desteğini bekliyor.

Kayra'nın tedavisinin Amerika'da devam ettiğini belirten Kayra’nın anneannesi Meral Güneş,

 

“Ankara'da Hacettepe Üniversitesinde otuzu aşkın ameliyat geçiren ve tedavisi olumlu sonuçlanamayan Kayra için Sağlık Bakanlığı ve Milletvekilimiz Hüseyin Şahin'in katkılarıyla Amerika'da Cincinatti Children's Hastanesinde 8z aydır tedavisi devam etmektedir. Burada yaklaşık yirmi beş ameliyat geçirmiş olup, tedavisi halen devam etmektedir. Tedavinin ne kadar süreceği de belli değildir.”

 

DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR

 

“Amerika'ya gitmeden önceki tedavi sürecinde Kayra'nın bu durumuna duyarlı olan ve yardım eden başta sayın Milletvekilimiz Hüseyin Şahin'e, İnegöl Kaymakamlığı ve Sosyal Yardımlaşma Vakfına, İnegöl Belediyesine, yardım kampanyası açılmasına vesile olan İnegöl Kaymakamı Ali Akça ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ve Cemil Sönmez İlköğretim Okulu Müdürü Sezanur Avşar'a, kampanyaya destek olan İnegöl ve Türkiye'den hatta yurt dışından hayırsever ve duyarlı vatandaşlarımıza ayrıca yazılı ve görsel basına sonsuz teşekkür ediyorum. Destek olan herkesten Allah razı olsun” dedi.

 

 

Kayra'nın tedavisinin çok ağır ve masraflı olduğunu aktaran Güneş;

 

“Eşim sanayide işçi olarak çalışmakta, evimiz ise kiradır. Bir oğlum üniversite okumakta. Kayra'nın anne-babasının Amerika'da olması nedeniyle onların ev kiralarını da biz ödemekteyiz. Kayra'nın sağlık sigortası için de annesi adına sigorta ödemekteyiz. Gerçekten masrafları ağır olmaktadır. Bu da bizi hem ekonomik hem de psikolojik olarak yormaktadır.”

 

AYLIK 20 BİN TL GİDER

 

“Kayra'nın tedavisi sürecinde tedavi giderleri Sağlık Bakanlığı tarafından karşılanmakla birlikte refakatçi ücretleri ve diğer tedavi giderleri için aylık yaklaşık 20 bin TL gibi bir gider oluşmaktadır. Tedavi sürecinin sekiz ayı bulması ve devamının ne kadar olacağının bilinmemesi, kampanyada biriken miktarın bitmesine neden olmuştur. İkinci bir kampanya ile tedaviye destek olunması gerekmektedir.”

 

YARDIM KAMPANYASI 1 YIL UZATILDI

 

“İnegöl Kaymakamlığı yardım kampanyasını bir yıl daha uzattı. Duyarlı vatandaşlarımızın bundan önce destek olduğu gibi bundan sonra da destek olacağını umuyor, katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Yardımcı olmak isteyen duyarlı kişilerin İnegöl Kaymakamlığının denetiminde olan Vakıflar Bankası İnegöl Şubesi IBAN:TR550001500158007303273773 Hesap No:455002961154 yardımlarını iletmelerini beklemekteyiz. Bunun haricinde oluşacak hesaplara itibar edilmemesi ve konunun istismar edilmemesini önemle rica ediyorum” diye konuştu.