Mobiliyum’dan Mobilyacılara Mobiliyum Akademi

#İnegöl |
25 Ağu 2017 / Cum 11:49

Mobiliyum Yönetim Kurulu Başkanı Talha Timur Han Mobiliyum tarafından gerçekleştirilen Mobiliyum Akademi projesi hakkında bilgiler verdi.

İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Mobiliyum Yönetim Kurulu Başkanı Talha Timur Han bugün basın mensupları ile bir araya gelip Mobiliyum projesi hakkında bilgiler verdi. “Bugün burada Türkiye'de bir ilk olan " Mobiliyum Akademi’nin kurulması ve Mobiliyum olarak gerçekleşen ve gerçekleştirilecek olan projelerimiz ile ilgili sizleri ve Mobilya Sektör terslilerini bilgilendirmek amacı ile toplanmış bulunmaktayız. Göreve geldiğimiz süreçten itibaren belirlemiş olduğumuz Vizyon ve Misyon çerçevesi içerisinde emin adımlarla yürümenin mutluluğu içerisindeyiz.Hem A etabının geriden gelen birikmiş borçları hem B etabı inşaatı vardı. Çok şükür yönetim kurulu arkadaşlarımız ve tüm kooperatif üyelerimizin verdikleri desteklerle aradan 1 yıl geçmesine rağmen çok büyük işler başardık. B etabının inşaatının yüzde 99’u tamamlandı. İnşallah Kasım ayı içerisinde Cumhurbaşkanımızın da bize vereceği bir tarihte burayı bizlere yakışır şekilde açmayı planlıyoruz. Bizim Mobiliyum olarak daha büyük bir sevdamız var. İnegöl’de mobilyayı nasıl daha ileriye taşırız, birlik ve beraberliği daha ileriye taşır ve İnegöl’ü dünya mobilyasında söz sahibi bir yer haline getiririzin peşindeyiz.”

MOBİLİYUM AKADEMİ

Mobiliyum Akademi projesinden bahseden Timur Han “ Mobiliyum Akademi ise bu misyon ve vizyon çerçevesinde gerçekleştirmiş olduğumuz projelerimizden biridir. Amacımız: İnegöl Mobilya sektörünün gelişmesine ve Kurumsallaşmasına yardımcı olmak, yurt içi ve yurtdışı satışları artıracak çalışmalara eğitim tabanlı katkı sağlamak, İnegöl’deki Mobilya üreticilerinin içinden daha fazla ulusal ve uluslararası marka yaratılmasına ve sürdürülebilir olmasını sağlamaktır. Mobilya Sektöründe Nitelikli iş ucu sağlanmasına katkıda bulunmak. Mobilya sektöründeki iş gücünün mesleki standartlarının belirlenmesi ve çalışanlarının bu standartlara uygun hale gelebilmesi için AB standartları çerçevesinde bir program ve bu programlara uygun eğitimler hazırlamak ve sertifikalandırmak. Mobilya sektöründe sürdürülebilir büyümeyi sağlayacak eğitimleri gerçekleştirmek. Türkiye'de ve Dünya'da marka değeri yüksek eğitim kurumları ve sertifika programları ile anlaşmalar yaparak bu programlardan sektörümüzü faydalandırmak.  Marka yaratımı ve sürdürülebilir Marka yaratımına eğitimlerimizle katkıda bulunmak. İnegöl Mobilyasının ve Türkiye’nin uluslararası platformlarda tanıtımını sağlamak.  Sektöre yönelik eğitim ihtiyaç analizleri yapmak ve bu sonuçlar doğrultusunda, profesyonellerin katıldığı çalış taylar, seminerler ve paneller düzenlemek. Teknolojiyi yakından takip eden sürekli eğitimlerle, eğitimi mobilya sektörünün ayrılmaz bir parçası haline getirmek. Uzmanlar tarafından sektörümüze yönelik kariyer danışmanlığı sağlamak, sektörün kurumlaşmasına katkı sağlamak. Sektörün yurt içinde ve yurt dışında gelirlerinin arttırılmasına yönelik eğitimler düzenlemek, rehberlik yapmak. Sektörün tüm taraflarına yönelik kişisel gelişim programlarıyla bireysel potansiyellerin en iyi şekilde hayata geçirilmesini sağlamak.”

ŞİRKET YÖNETİCİLERİNE KURS

Şirket yöneticilerine kurs verdiklerini belirten Timur Han “İlkini Ekonomi Bakanlığı işbirliği ile Mayıs Ayında gerçekleştirmiş olduğumuz eğitimin bugün ise yine 2 günlük sürecek olan ve Sadece Şirket Sahipleri ve üst Yöneticilere verilecek olan "Geleceği Planlamak, Strateji Ve Liderlik& Koçluk Eğitimimizi veriyoruz. Mobiliyum AVM'deki projelerimize; Uluslararası Rekabetçiliği geliştirmek adına Ekonomi Bakanlığının destekleri ile Türkiye'de kooperatif olarak ilk devlet desteği alan kurum Mobillyum'dur. Şuan itibari ile 2. Ur-Ge projemizin de desteği gelmiş bulunmakta olup Tüm Mobiliyum AVM'yi tek çatı altında toplayıp devletinde desteği ilerlemektir.”