Özcan Ayhan sert konuştu; Esnafı düşünen yok

#İnegöl | Haber Merkezi
21 Tem, 2022 / Per 13:04

TESK seçim sistemini eleştiren İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan kimse esnafı düşünmüyor, herkes bir yerde olayım derdinde dedi.

İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan Türkiye Esnaf Ve Sanatkârları Konfederasyonu’nun seçim sistemini eleştirerek, kimsenin esnafı düşünmediğini herkesin bir koltuk derdinde olduğunu söyledi.

Ayhan yaptığı açıklamada TESK’in 94 kişi ile seçim yaptığını belirterek “TESK Türkiye Esnaf Ve Sanatkârları Konfederasyonu’nun Eylül ayında seçimler olacak buraya bağlı Türkiye’de 3.000 dolayında esnaf oda başkanı oy kullanmalı doğal delege olmalı. Maalesef 81 il birlikleri 13 federasyon yönetim ve başkanları oy kullanıyor. Bir spor kulübü bile 20 bin kişi ile kongre yapabiliyor. 81+13=94 başkan yapar yarısı yönetim denetim disiplin komisyonlar yedekler listeye girer muhalefet olmaz ses çıkmaz. “ dedi.

2 MİLYON ESNAF PROJE BEKLİYOR
Esnafların proje beklediğini ifade eden Ayhan “Benim odam hiç bir zaman tek liste ile seçime gitmedi. TESK’de görev yapacak imza yetkili başkan, başkan vekilleri muhasip bunlarda en az lise şartı olmalı. 2 milyon esnaf  proje bekliyor proje üretecek ekip yok. Güzel büyük içi donanımlı hizmet binası yok. Basında bizle bu işler olmuyor. Bu konuda yapılacak o kadar iş var ki. Çok geri kaldı herkes bir yerde olayım derdinde esnafı düşünen yok. Bakanlık esnaf genel müdürlüğü bu konuda maalesef yeni bir yol haritası çizemedi. Zor şartlar altında ülkemde çok başarılı öz verili odalar var geç olmadan bir şeyler yapılmalı diyorum. Şahsıma hiç bir şey beklemiyorum teşkilatımız iyi yönetilmiyor üzgünüm.” İfadelerini kullandı.