Özdemir’den Basın Bayramı Kutlaması

#İnegöl |
24 Tem, 2018 / Sal 11:57

İnegöl Genç İşadamları Derneği (İGİAD) Başkanı ve TÜGİK Yönetim Kurulu üyesi Hakan Özdemir, İnegöl’de görev yapan yerel ve ulusal tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutladı.

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı, Türk basınında sansürün kaldırılmasının 110'uncu yıldönümü nedeniyle kutlama mesajı yayınlayan İGİAD Başkanı Hakan Özdemir, milletin sesi ve vicdanı olan gazetecilik mesleğinin teknolojik gelişmelerle birlikte farklı boyutlar kazandığını ifade ederek, gazeteciliğin zaman kavramı gözetmeden icrasıyla birlikte zor ve meşakkatli bir meslek olduğunu söyledi. Fedakarlık gösterilen en hareketli mesleklerden birisi olan gazeteciliğin teknolojik gelişmelerle birlikte ilerleme ve gelişme gösterdiğini belirten Özdemir, "Yazılı, görsel ve işitsel medya ile teknolojik gelişmelerle ilerleme kaydeden internet gazeteciliği ve sosyal medya ile farklı bir boyut kazanmış gazetecilik mesleğinin icrası, bir o kadar önem kazanmıştır. Dernek olarak faaliyetlerimizin ve çalışmalarımızın halka duyurulmasında, etkin bir rol üstlenen demokrasinin koruyucusu basın mensuplarımızın ilkeli ve tarafsız yayıncılık anlayışı ile ifa etmekte oldukları kamu hizmetlerinden dolayı tüm gazete, radyo, internet gazetesi ve televizyon çalışanlarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını tebrik ediyorum " diye konuştu.
 
Başkan Özdemir, basın özgürlüğünün önemine dikkat çekerek, dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yaptığı önemli hizmetlerle halkın haber alma hakkını kullanmasını sağlayan basının, insan haklarının önemli güvencelerinden birini teşkil ettiğini belirtti.