Pazarcının MERPA çilesi bitmiyor

#İnegöl |
02 Haz 2017 / Cum 13:50

Yeniden yapılan MERPA Pazar yerinin eksikleri ve hataları yüzünden pazarcı esnafı mağdur oluyor.

İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yoğun kar yağışı nedeniyle üç yıl önce çatısı çöken İnegöl Kapalı Pazar Alanı’nın (MERPA) yerine Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni Pazar alanı yapılmıştı.

İÇERİ YAĞMUR SUYU AKIYOR

Açıldığı günden buyana sorunlarla boğuşan pazarcı esnafı, kışın soğuk hava ve kapı girişlerinden içeriye giren kar yağışından sıkıntı çekerken, şimdi de yağmurdan etkilenmeye başladı.

5 DAKİKALIK YAĞMUR

Bugün 5 dakikalık yağmurda, MERPA Pazar alanının içine yağmur suyu girmeye başladı. Yan bölümde bulunan havalandırma ızgaralarından giren yağmur esnafı mağdur etti.

ESNAF TEPKİLİ

Yaşanan bu olaylar sonrası tepkilerini gösteren pazarcı esnafı, o anların görüntülerini çekti.

ÇÖZÜM BEKLİYORLAR

Mağdur olan esnaflar artık bir çözüm beklediklerini ifade ederek “Pazarcı esnafı MERPA’da mağdur oluyor” dedi.

MERKEZ BİNA BİTMEDİ

MERPA Pazarına Mesudiye tarafından giriş yapılması için hazırlanan kapıların hala faaliyette olmadığını ifade eden İnegöl Terziler ve İşçileri Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Selim Malçok “Pazaryerinin ana merkez binasının 5. Ayın sonunda teslim edileceği söylenmişti fakat görüyoruz ki bu bina daha bitmedi kapılarda açılmadı. O tarafta sergi açan esnafımız hala mağdur. Hizmet noktasında Büyükşehirin yaptığını Büyükşehirin hala burayı İnegöl Belediyesine devretmediğini söylüyorlar ama burada esnaf mağdur.  Esnafın bu mağduriyeti ne zaman giderilecek bu kapılar ne zaman açılacak. “

ESNAF NE KADAR MAĞDUR KALACAK

En ufak yağmurda esnafın mağdur olduğunu belirten Malçok “Ufacık bir yağmurda su alan Pazar yeri fırtınalı havalarda burası esnafa nasıl cevap verecek. Esnaf burada ne kadar mağdur olacak.”