Rumeli Derneği’nde Fatih Saman Dönemi

#İnegöl |
05 Mar 2018 / Pzt 22:59

İnegöl’de son yılların en yoğun katılımlı kongresi Sani Konukoğlu konferans salonunda gerçekleşti. Inegöl Rumeli Dernegi’nin yeni başkanı Fatih Saman oldu.

İnegöl Rumeli Derneği kongesinde konuşan eski başkan Salim Kaplan "Görev süremde bizlere desteklerini esirgemeyen Alinur Aktaş'a belediye başkanlığı döneminde Hasan Aksu'ya ve derneğimize katkı koyan herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.


Kongerede konuşan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban "Kahraman Türk Ordusu şuan Afrin'de mücadele veriyor. Bu toprak kazanma mücadelesi değil , sınır güvenliğimizi sağlamak için gerçekleştirdiğimiz bir operasyon. Bu operasyonlarda şehit olan vatan evlatlarına Allah'tan rahmet gazilerimize Allah'tan şifa diliyorum. Dernekçilik kolay bir iş değil, hem maddi hem manevi olarak yoruluyorsunuz. Ben şimdiden yeni seçilecek yönetime başarılar diliyorum" dedi.


Kongerede aday olan Fatih Saman ise " Afrin operasyonunda şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet diliyorum gazilerimize Allah'tan şifa diliyorum.Geçmişini unutan toplumlar kültürsüz kalır. Biz bu ylda ekip arkadaşlarımızla derneğimizi daha ileri taşımak için bu yola çıktık. Bu konuda heyecanlıyız derneğimizde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" 


Diğer aday İbrahim Tahirler ise  "Kongeremizin coşkulu geçmesini sağlayan başkanımız Salim Kaplan'a teşekkür ediyorum. Sizlerden biriyim içinizden biriyim. 34 yıldır derneğimize hizmet ediyorum. Çalıştım hiçbir görevden kaçmadım, şimdi de başkanlığa talip oldum. Eğer başkan seçilirsem dernek binamıza bakım yapacağız. Sandalyeleri masaları değiştireceğiz ve yaşlılarımız için kültürel turlar gerçekleştireceğiz " dedi.
Yapılan konuşmaların ardından 627 üyesi olan İnegöl Rumeli Derneği'nin kongresine geçildi.

Saat 23.00 itibari ile 500 oy kullanıldı.

Oy kullanma işlemi şu saat itibari ile sona erdi. Oy sayımına geçildi.

Fatih Saman 262 oy

İbrahim Tahirler 234 oy

4 oy geçersiz

 

Fatih Saman İnegöl Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği'nin yeni başkanlığına seçildi. Fatih Saman’ın yeni yönetimi şu isimlerden oluştu;

Ayhan Güleç, Zekai Sürer , Esat Ayaz , Musa Demir , Mustafa Işıklar, İlker Akgüller, Turhan Matışlı, Necdet Solak, Hakan İleri, Serkan Ay, Ahmet Hacılar, Ümit Haraslı, Celalettin Elibol.

Denetleme kurulu ise Orhan Çelik, Kurtiş Güleç ve Müslim Serbest isimlerinden oluştu