Suriye’ye Yardım Tırları İnegöl’den Yola Çıktı

#İnegöl |
 :

İnegöl İHH bugün ikindi namazı sonrası Fatih Cami karşısında gerçekleştirdiği organizasyon ile Suriye’de zulüm altındaki Suriyelilere 2 adet yardım tırı gönderildi.

İkindi namazının ardından Fatih Camisi’nin karşısında bulunan alanda toplanan vatandaşlar, Suriye’ye gidecek olan yardım tırını yolcu etti.

300 BİN CAN KAYBI

Tırları uğurlamadan önce basın açıklamasında bulunan İHH İnegöl başkanı Fikret Bayram “İnegöl her zaman yardımlarıyla meşhur bir şehir. Allah razı olsun. Verdikçe bereketi artıyor. Bu anlamda birçok şehirden aynı güzellikte katkı almak için gelenler oluyor. İşte o güzelliklerinden birisini yaşıyoruz. Açıkçası biz İnegöl İHH olarak uzun zamandan beri bir mahcubiyet içerisindeydik. Suriyeli kardeşlerimize yardım gönderememenin ezikliğini yaşıyorduk. Takdir ederseniz ki Suriye’de meydana gelen hadiseler artık yavaş yavaş kamuoyunda yer almaz oldu. Ne yazık ki orada kan akmaya devam ediyor. Canlar yok olup gitmeye devam ediyor. 300 bini geçen bir can kaybından bahsediliyor. Bu çerçevede de 4.yılını bitiren bu savaşın pek de sanki bitecek gibi de görünen bir hali yok. Bu yüzden bu kardeşlerimize çok çok dua ediyoruz. Duanın yanında destek verme mücadelemiz var.  Biliyorsunuz İnegöl İHH çok uzun yıllardan beri İnegöl’de hizmet vermeye çalışan bire kuruluş. İnegöl’de 80’e yakın yetime bakıyoruz. Bunun haricinde Türkiye ve dünyada olmak üzere 500’ü geçkin yetime İnegöl’deki abilerimiz, sevenlerimiz ve gönlü zenginlerimiz destek oluyorlar. İnşallah hedefimiz seneye bin yetime bakan İnegöl olsun diye. “ dedi.

MAZOT BİTİYOR HASTANELER KAPANIYOR

Suriye’de elektriğin olmadığını Elektrik için mazot kullandıklarını mazotunda bitme noktasında olduğunu ifade eden Bayram “Suriye’de uzun zamandan beri elektrik yok. Hastaneler mazotla çalışıyor. Mazotun bittiği ve hastanenin kapatılacağı söylendi. Böyle bir zor durumda yaşıyorlar. Bundan dolayı bir kampanya başlattık. Bugün gönderdiğimiz 2 TIR tek abimize ait. Seyran koltuk. Allah razı olsun geçen senede Suriye’ye yine TIR yollamışlardı. Bu sene de cömertliğini gösterdi. Şuanda 3. TIR’ımız hazırlanıyor. Bayramdan önce Suriye’ye göndermek için uğraşıyoruz.” Dedi.

SURİYE’LİLER TEBRİK ETTİ

Yapılan duanın ardından tırlar yola çıkmak için hazırlanırken bölgeden geçen Suriyeli vatandaşlar alana gelerek İHH İnegöl başkanı Fikret Bayram’ı yapılan davranıştan dolayı teşekkür ettiler.