Sürü halinde gezip çocuklara saldırıyorlar

#İnegöl | Haber Merkezi
23 Mar 2022 / Çar 13:21

İnegöl’e bağlı Çeltikçi Mahallesi sakinleri sokak köpekleri yüzünden çocuklarını okula götüremediklerini yetkililerden bu konuda çözüm beklediklerini belirtti.

İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Sokak köpekleri Türkiye’nin gündemini meşgul ederken, İnegöl’de de sokak köpekleri vatandaşları tedirgin etmeye devam ediyor.
Çeltikçi Mahallesi sakinleri, bölgede bulunan sokak köpeklerinden rahatsız. Grup halinde dolaşan köpekler yüzünden sabah çocuklarını okula göndermekte zorluklar yaşadıklarını belirtiyorlar.

VATANDAŞ ÇÖZÜM BEKLİYOR
Sokak köpekleri konusunda vatandaşlar yetkililerden çözüm bekliyor.

KADINA SALDIRDILAR
Öte yandan dün akşamda Yeniceköy Mahallesi’nde genç bir kadına sokak köpekleri saldırmış, talihsiz kadın hastanelik olmuştu.

SÜRÜ HALİNDE TEHLİKELİ OLUYORLAR
Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Varışlı, "Sokak köpekleri sürü halinde gezmeye başladıklarında tehlikeli oluyorlar. Bu konudaki mücadelenin toplumsal olarak yapılması gerekiyor." dedi.

PEKİ NE YAPMALI
Sokakta yaşayan köpeklerin insanlara saldırma, yaralama haberleri son günlerde gündemde. Peki sokak köpekleri neden saldırıyor, kendisini tehdit olarak gören bir sokak köpeğine karşı vatandaş ne yapmalı.

KAÇMAYIN
Köpek eğitmeni Murat Güngör “Her hayvanda bir av içgüdüsü var. O av içgüdüsü de hareket eden nesnelere çok fazla tepki vermesinden kaynaklanır. Bu nedenle köpekle karşılaştığımız zaman sakin durmamız lazım. Olduğumuz yerde kalıp beklememiz gerek. Köpekler beklediğimiz zaman bize zarar vermezler. Ama gitmeye ya da koşmaya çalışırsak bu sefer de o canlılar av içgüdüsünden dolayı agresifleşir ve ısırma gerçekleşir.”