Tayini Çıkan Hakim Ve Savcılara Veda Yemeği Düzenlendi

#İnegöl | Haber Merkezi
25 Haz 2019 / Sal 13:18

İnegöl Adliyesi ile İnegöl adliyesine bağlı olan Yenişehir ve İznik adliyelerinde görev yapan, son kararname ile tayinleri çıkan Hakim ve Savcılar için veda yemeği düzenlendi.

İnegöl Adliyesi ile birlikte İnegöl Adliyesine bağlı olan İznik ve Yenişehir Adliyelerinde görev yapan Hakim ve Savcılar birçoğu, çıkan son kararname ile farklı şehirlere tayin oldu. İnegöl adliyesi tarafından tayini çıkan Hakim ve Savcılar için veda yemeği düzenlendi. İlçe protokolünün yoğun katılım gösterdiği veda yemeğine, Belediye Başkan Vekili Ahmet Kara’da katılarak şehrimize hizmet eden Hakim ve Savcılara teşekkürlerini iletti.

HOŞ BİR SEDA BIRAKARAK AYRILMAK HER ŞEYİN BAŞINDA GELİYOR
Veda yemeği, Pazartesi akşamı Saklı Bahçede düzenlendi. İnegöl Kaymakamı Şükrü Görücü, Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu, İnegöl Belediye Başkanvekili Ahmet Kara, İnegöl Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Alper İnanç ile çok sayıda davetli katıldı. Yemeğin ardından İnegöl Baro Başkanı Varol Sarılar kürsüye çıkarak bir konuşma yaptı. Sarılar; “Bu özel gecede bulunmayı bir görev ve borç bildim. Meslek hayatımızda bizler avukatlar olarak çeşitli davalara giriyoruz. Kimi zaman üzülüyoruz, kimi zaman mutlu oluyoruz. Uykusuz gecelerimiz de oluyor. Bunların hepsine alışıyoruz. Ancak her yıl düzenlediğimiz veda gecelerine bir türlü alışamıyoruz. Gerçekten üzülüyoruz. Yeni gelen Hakim ve Savcı arkadaşlarımızla zaman içerisinde birbirimizi tanıyoruz, birbirimizi keşfediyoruz. Diyoruz ki bu Hakim bu kararı verdiyse muhakkak bir bildiği vardır. Tabi hoş bir seda bırakarak ayrılmak her şeyin başında geliyor” dedi.

İNEGÖL’DE İZ BIRAKTILAR
İnegöl Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Alper İnanç ise “Ben katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Bildiğiniz gibi komisyon olmamız hasebiyle Yenişehir ve İznik adliyeleri de bizlerin mülakatı. Bu nedenle Yenişehir ve İznik adliyemizdeki Hakim Savcı arkadaşlarımızla çok yakından çalışma fırsatı yakaladık. Yenişehir Kaymakamımızla da bir arada çalışma fırsatı bulduk. Bugün bu aile ortamında bir arada olmak istedik. Kararname kapsamında Ağır Ceza Reisimiz, Hakim ve Savcılarımız başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin birçok şehrine tayin oldular. Kendilerine yeni görev yerlerinde başarılar diliyorum. Hakim ve Savcılarımıza hem çalışma azimleri hem kişilikleri için teşekkür ediyorum. İnegöl’de bir iz bıraktıklarına inanıyorum. İnegöl adliyesi olarak verdikleri hizmetlerden dolayı da teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Belediye Başkanvekili Ahmet Kara da Belediye Başkanı Alper Taban’ın 5 günlük bir program dolayısıyla şehir dışında olduğunu hatırlatarak; “Başkanımıza ben vekalet ediyorum. Selamlarını iletmemi söyledi. Aynı zamanda maddi değeri olmasa da çam sakızı çoban armağanı, İnegöl’ümüzü hatırlatacak birer hediyelerimiz olacak sizlere. Bu nedenle aranızdayım. Yeni görevlerinizin ve görev yerlerinizin hayırlı olmasını diliyorum. Rabbim muvaffak etsin inşallah” şeklinde konuştu.

Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu, güzel bir atmosferde bir arada olduklarını kaydederek; “Bu atmosferde hem İnegöl’ümüzde hem Yenişehir’imizde hem İznik’imizde görev yapmış değerli yargıçlarımız ve savcılarımızın tayinleri çıktı. Ben meslek hayatım boyunca adliye mensuplarıyla iyi ilişkiler içerisinde olmaya hayret ettim. Sizlere de tayin yerlerinizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

KURUMDA MUTLULUK VARSA, BAŞARI KENDİLİĞİNDEN GELİR
Son olarak bir konuşma yapan İnegöl Kaymakamı Şükrü Görücü, “Bu toprakların her biri bizim. Diyarbakır’ı da, Antep’i de, İstanbul’u da… Kurum bir ailedir arkadaşlar. Bu ailenin bireyleri başta Başsavcımız, Hakimlerimiz, Savcılarımız, adliye çalışanlarımız. Eğer bu kurumda karşılıklı sevgi saygı varsa, aile bireyleri mutluysa başarı kendiliğinden gelir. Ben inanıyorum ki bundan sonra gideceğiniz yerlerde de çok başarılı hizmetler vereceksiniz. Gidenler olduğu gibi gelenler de var. İnegöl’e gelenlere de hoş geldiniz diyorum. Tayin kamu görevlisinin kaderidir. Bugün buradayız yarın başka bir şehirde” diye konuştu.

Konuşmaların ardından tayini çıkan Hakim ve Savcılara İnegöl Adliyesi ve İnegöl Belediyesi’nin hazırladığı hediyeler takdim edildi.