TEGV İnegöl’de 9 bin öğrenciye kodlama eğitimi verdi

#İnegöl | Haber Merkezi
07 Mar 2020 / Cmt 15:14

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Ateş Böceği tırı ile İnegöl’de 9 bin öğrenciye kodlama eğitimi verdi.

Son dönemde "Kodlama geleceğin dili olacak" söylemi üzerinde, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı da bir projeyi hayata geçirerek okullarda çocuklara ücretsiz kodlama eğitimi veriyor.

Türkiye'nin eğitim alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nın (TEGV), Lloyd's Register Foundation (LRF) desteğiyle hayata geçirdiği Tasarım Mucitleri Ateşböceği Öğrenim Birimi, İnegöl’de birçok okulda etkinlikler düzenliyor.

TEGV Ateş Böceği Öğrenim Birimi Yöneticisi Orhan Adıbelli “Bu projeyi İnegöl’deki gönüllüler ile çocuklarımıza birlikte yürütüyoruz. 6 saat bilişim odamızda çocuklarımız kodlama eğitimi alıyorlar.  Diğer tarafta çocuklarımız doğada fenle matematikle eğitim alıyorlar. Okullardaki çocuklar okullardaki 12 saatlik eğitimi tamamladıktan sonra ateş böceğini başka bir bölgeye götürüyoruz. Bunu bakanlık ile ortaklaşa götürüyoruz, bakanlık onaylı bir proje.”

9 BİN ÖĞRENCİYE ULAŞILDI
“İnegöl’de şuana kadar 13 okulda 9 bin öğrenciye ulaşıldı. Buradaki etkinliklerimizi tamamlayınca başka bir ile götürüyoruz tırımızı. Ateş böceği tırımızın bahçesine girebildiği tüm okullara gitmek istiyoruz. Önceliğimiz kıyıda köşede kalmış çocuklarımızın daha çok ihtiyacı olduğu okullara ulaşmak istiyoruz. “