Türkiye’nin konuştuğu vali İnegöl’e gelmiş

#İnegöl |
10 Şub 2018 / Cmt 17:49

Türkiye’nin gündemine oturan dönemin Mudanya Kaymakamı Orhan Çiftçi ilişkisi olduğu iddia edilen kadını ormana götürerek darp ettiği ileri sürülmüştü. Darp edilen Meltem Özkalfa suskunluğunu bozarak eşini ve çocuklarını trene bindirdikten sonra benimle İnegöl’e geldi dedi.

İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi’nin Mudanya Kaymakamı olduğu dönemdeki olay görüntüleri gündemin ilk sırasına yerleşti. Vali Orhan Çifti hakkında İçişleri Bakanlığı harekete geçti ve soruşturma izni verdi. Vali Orhan Çiftçi evli sevgilisi Meltem Ö.’yü yanında bulunan kişilerle birlikte arabasına el koyarak zorla kaçırıp ormanlık alanda dövmekle suçlanıyor. Valinin medyaya düşen görüntüleri izleyenleri şoke etti.

VALİ İDDİALARI YALANLADI

Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, Mudanya Kaymakamı olduğu dönemde tanıştığı Meltem Ö.’yü zorla kaçırıp ormanlık alanda darp ettiği iddialarını yalanladı. Çiftçi, "Söz konusu iddialar, 9 ay öncesine ait iken neden şimdi servis edildiği de kamuoyu tarafından sorgulanmalıdır." dedi.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

"Bugün bazı basın yayın organlarında Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi hakkında belirtilen ve yargıya intikal etmiş iddialar Bakanlığımıza ulaşır ulaşmaz, 15/09/2017 tarihinden itibaren ivedi olarak Mülkiye Müfettişi görevlendirilerek gerekli araştırma-soruşturma başlatılmış olup, süreç devam etmektedir. Söz konusu haberde yer alan tarafların, karşılıklı olarak birbirleri hakkında hukuk ve ceza davaları açtıkları ve bu davaların da halen devam ettiği, Bakanlığımızca yapılan soruşturma sonucuna göre gerekli idari işlemin gerçekleştirileceği hususu, Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

BU ZAMAN İÇİNDE SUSTUM

Vali Orhan Çiftçi'nin açıklamasının ardından konuşan Meltem Özkalfa, belediyedeki görevinden uzaklaştırılmadığını, halen birikmiş olan toplam 300 günlük iznini kullanmakta olduğunu belirterek, "Ben kendisinden hiçbir talepte bulunmadım. Bu arada 9 ay neden beklediğimi sormuş kendisi. Ben 9 ay beklemedim, bekletildim. İçişleri Bakanlığı'na ve Teftiş Kurulu'na gittim, 1 ay süre verildi. Bu 1 ay süreden sonra bu kadar zaman geçti. 4 kişinin ifadeleri savcılığın talimatıyla daha yeni alınmış. Bu zaman içinde sustum. Kendisinin ve ailesinin zarar görmesini istemedim" dedi.

 

İNEGÖL’E GELMİŞLER

Olayla ilgili suskunluğunu bozup, artık gerçekleri söylemek istediğini belirten Meltem Özkalfa., şunları kaydetti:

"20 Mayıs 2016 günü eşini ve çocuklarını trene bindirdikten sonra niçin benimle İnegöl'e geldin, hem de benim arabamı kullanarak? İkincisi; 30 Aralık 2014 günü neden benim evime geldin? Neden benden bir telefon ve bir hat istedin? Kendi profilini, kendi prestijini ve kendi koltuğunu kurtarmak için ben suçlanıyorum. Tek istediğim 8 Mayıs 2017 gününe odaklanmak. 4 kişiyle neden dağa kaldırıldım? Bunun cevabını bekliyorum. Bugüne kadar sustum, artık konuşacağım: İlişkimiz vardı. Telefon şirketinden kayıtları çıkarttım, kayıtlar elimde. Her sabah arardı beni. Benim için 'İnternetten geçmişini araştırsın' diye bir ifade kullanmış. Geçmişim benim özelimdir, kimseyi ilgilendirmiyor. Bundan sonra susmayacağım."