Yarışmanın birincisi Bulgaristan oldu

#İnegöl | Haber Merkezi
19 Tem, 2019 / Cum 10:36

İnegöl belediyesi tarafından bu yıl 32’cisi düzenlenen Uluslararası Kültür Sanat Festivali kapsamında düzenlenen 7. Altın Mobilya Halk Dansları yarışması nefes kesti. Gösteri ile büyüleyen , rakipleri arasından sıyrılan Bulgaristan grubu yarışmanın birincisi oldu.

Uluslararası Kültür Sanat Festivali kapsamında düzenlenen 7. Altın Mobilya Halk Dansları yarışmasında Adige Cumhuriyeti, Arjantin, Azerbaycan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Gürcistan, K.K.T.C , Kuzey Makedonya, Özbekistan, Polonya, Ukrayna ülkelerinin halk dansları grupları yarıştı. Kültür park içerisindeki ANFİ’de düzenlenen yarışmada İnegöl’ün yanı sıra her ülkeden bir üyenin bulunduğu jüri her grup için ayrı ayrı puan verdi.
 
7. Altın Mobilya Halk Dansları Final Yarışmasında Bulgaristan birinci olurken, Gürcistan ikinci, Ukrayna ise üçüncü oldu.
Bulgaristan Halk Dansları ekibine ödülü İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban verirken, Taban yaptığı açıklamada; Halk Dansları Festivalimizde bizimle birlikte paydaş olan tüm yabancı misafirlerimize, meclis üyelerimize, yerel halk dansları derneklerimize, hemşeri derneklerimize, sponsorlarımıza, tarihi mehteranımıza, vatandaşlarımıza, belediye çalışanlarımıza ve ismini sayamadığım herkese çok teşekkür ediyorum. Her ne yapıyorsak birlikte yapıyoruz. Başarı ekip işidir.” İfadelerini kullandı.