Yeniceköy’de denetime çıktılar

#İnegöl | Haber Merkezi
17 Eyl 2020 / Per 17:23

Tüm yurtta olduğu gibi İnegöl’de de maske denetimleri devam ediyor. Maskesini takan Kaymakam Şükrü Görücü, protokol üyeleri ile birlikte maske denetimi Yeniceköy Mahallesi’nde yaptı. Kurallara uyan esnafları tebrik eden Kaymakam Görücü, “Artık uyarmak yok. Gerek iş yerlerine gerekse şahıslara gerekli cezaları uygulayacağız. Olumlu işler yapan vatandaşlarımıza da ödül vereceğiz.” dedi.

Kaymakam Şükrü Görücü, protokol üyeleri ile birlikte maske denetimlerine devam ediyor. İlçe protokolü son denetimini Yeniceköy Mahallesinde gerçekleştirdi. Denetimlerde, vatandaşlar maske, sosyal mesafe ve hijyen konusunda uyarıldı.


Mahallede her müşterisi için özel tedbirler alan berber esnafını tebrik eden Kaymakam Görücü, “Vakalarda artışlar var. Dikkat edeceğiz. Maske, mesafe ve hijyene dikkat edilmesini istiyoruz. Bunlara uymayanları uyarın, uyarılara dikkate almayanları polise ve jandarmaya bildirin.

BU İŞİN ŞAKASI YOK

Evde karantinada olan birisi kurallara uymayıp dışarı çıkarsa, yurtta 15 gün karantinada kalacak. Bu işin şakası yok. Bir tek insanımızın hasta olmasına gönlümüz razı değil. Bunu önlemenin yolu da maske, mesafe ve hijyen. Artık sadece evde maske takmıyoruz. Onun dışında her yerde maske takma zorunlu oldu. İnegöl’de maske konusunda epey mesafe aldık.”

“Ceza yerine ödül verelim istiyoruz. Bundan sonraki süreçte sadece ceza değil olumlu işler yapan vatandaşlarımıza ödül vereceğiz. Bazı vatandaşlarımız hala bana bir şey olmaz diyor bu yanlış bir düşünce. Bundan sonra artık uyarmak yok gerek iş yerlerine gerekse şahıslara gerekli cezaları uygulayacağız.” diye konuştu.