Yüz yüze eğitim sırası 2. sınıflarda

#İnegöl | Haber Merkezi
27 Eyl 2020 / Paz 14:51

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, CNN Türk canlı yayınında Hande Fırat’ın sorularını yanıtladı. Selçuk, binlerce öğrenci ve velinin merak ettiği yüz yüze eğitim konusuna da değindi.

ÖNCELİKLİ GRUP 2. SINIFLAR
“Yüz yüze eğitimde 2. sınıflar ikinci sırada mı?” sorusu üzerine Selçuk, Okuma yazma sürecinde okuma bayramı diye bir şey var. Bu Mart'tan sonra çocuklar hazır olur. Daha sonra yıl sonuna doğru eğlenceli bir şekilde çalışma yapılır. Bu çocuklarımız işin temelini aldılar. Fakat eksik kaldıkları yerlerde bu çocuklarımızı ilk önce yüz yüze eğitime almak istiyoruz. 2. sınıfları okula almak için çalışmamız var.Önce gelenler küçük yaşlar.” ifadesini kullandı.

“AŞAMA AŞAMA GİDELİM İSTİYORUZ” 
Daha öncede okulların kademeli olarak açılması yönünde bir değerlendirme olduğunu söyleyen Selçuk, sözlerine şöyle devam etti:

Bilim Kurulu'nun öneri paketi oluyor. Genel sadece okul değil çevre hayatla ilgili. Sağlık Bakanlığı bir çalışma yapıyor. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde istişare yapılıyor. Daha önceki yıllarda biz arkadaşlarla oturup şu tarihte açılsın diyebiliyorduk. Şimdi bu iş bütünsel bir iş. Bu süreçte Sağlık Bakanımızın, Kabine'de yapacağı sunumun sonucunda ortaya çıkan tabloda önümüzdeki sürece baktığımızda "Şu şu sınıflar açılabilir" önerisi geliyor. Bizim de önerimiz geliyor. Bunun doğrultusunda adımları atıyoruz. AB ülkelerine bakın tüm öğrencileri, bütün sınıfları alıyorlar. Bu da bir tercih ama biz Türkiye'de benzer koşullara sahip ülkelerin yaptığı gibi tamamını alalım istemiyoruz. Kontrollü gidelim istiyoruz. Aşama aşama sınıf sınıf gidelim istiyoruz. Herhangi bir risk olsun istemiyoruz.