Zekai Aksakallı İnegöl’de mola verdi

#İnegöl |
22 Oca 2018 / Pzt 18:20

15 Temmuz darbesinin önemli isimlerinden olan ve darbenin önlenmesinde önemli payı olan Özel Kuvvetler eski Komutanı ve 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı İnegöl’de mola vererek İnegöl Köftesinin tadına baktı.

15 Temmuz darbesinin önemli isimlerinden olan ve darbenin önlenmesinde önemli payı olan Özel Kuvvetler eski Komutanı ve 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı, Ankara’dan Çanakkale’ye gitmek için yolan çıkan Aksakallı İnegöl’de mola vererek İnegöl Köftesinin tadına baktı.

 

ZEKAİ AKSAKALLI KİMDİR ?

2009 yılında gerçekleştirilen Yüksek Askeri Şura sonrası Tank Kurmay Albay Komutanlığı görevinden tuğgeneralliğe terfi eden Zekai Aksakallı, 2013 yılında tümgeneralliğe terfi etti. 15 Temmuz darbe girişimine karşı, “Eşkiyalar başarılı olamayacaklar” diyerek tepki gösteren Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Zekai Aksakallı, YAŞ kararları kapsamında korgeneralliğe yükseldi.

 

Darbe girişiminin yaşandığı gece en kritik hedeflerden biri Özel Kuvvetler Komutanlığı’ydı. Darbecilerin Özel Kuvvetler Komutanlığı’nı ele geçirme planlarını verdiği emirlerle alt üst eden Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı, darbeci askerlerin pususundan da kurtulmayı başardı.