Bu besinler sınav performansını etkiliyor

#Köşe Yazıları |
18 Haz 2020 / Per 15:11

Yediklerimiz sınav performansımızı etkiler mi?

Sınav gününde ve öncesinde takip edilecek en iyi beslenme planı nedir?

Artan sağlık bilincine sahip dünyamızda ebeveynler ve öğrenciler bu önemli soruların cevaplarını arıyor. Hepimiz sınav öncesi sağlıklı bir öğünün sınav süresince bize ek bir avantaj sağlayacağını umuyoruz. Evet doğru !!! Bazı besinler bunu yapabilir.

Uzun sınav, dayanıklılığın kritik olduğu zihinsel bir maraton gibidir. Bu stresli zamanda sağlıklı beslenme ilkelerini uygulamak önemli ve oldukça etkilidir.

Doğru yiyecek ve içeceğin, sisteminize enerji kazandırabileceğini, dikkatinizi geliştirebileceğini ve uzun sınav saatlerinde sizi destekleyebileceğini unutmayın. Yanlış besin seçimleri, kendinizi halsiz, kaygılı ya da tükenmiş hissetmenize neden olabilir. Aşağıdaki beslenme ipuçları sınav günü beyninizi en verimli şekilde kullanmanıza yardımcı olabilir.

Beyinin işlevlerini sağlıklı yerine getirebilmesini teşvik eden bazı besinler vardır. Tabi ki bunların hepsi sınav gününde yenmemeli ama içlerinden bir kaçını dahi o gün içerisinde veya sınav haftasından önce  tüketmeye başlamak beyninize fayda sağlayabilir.                        
•     Yatmadan en az 2 saat önce yeme işlemine son verin. Öğle yemeğinden sonra kafein alımını kısıtlayın - buna gazlı içeceklerin yanı sıra enerji içecekleri de dahildir.     Diyetisyen Ayşenur Doğan