Diyette Çikolata Yenir mi?

#Köşe Yazıları |
21 Ağu 2020 / Cum 17:14

Çikolata tüketiminin en fazla olduğu yerlerin en fazla Nobel ödülüne sahip ülkeler olduğunu biliyor muydunuz? Tabi ki, bu bir tesadüf olabilir. New York’tan Franz Messerli burada bir bağlantı olduğunu ortaya çıkarmış. Messerli araştırmasında gerçekten de bazı bağlantıları ortaya koyuyor. Ama bu daha çok espritüel bir araştırma ve bolca çikolata yiyebileceğimiz anlamına gelmiyor.?? Fakat bitter çikolatanın sağlık faydalarını dair, aralarında çok ciddi araştırmaların da bulunduğu sayısız bilimsel araştırma  yapıldı.  Bunun sırrı ise kakao çekirdeklerinin içerisindeki FLAVONOİD MADDESİ
Flavanoller hafızanın daha etkin kullanılmasında ve zihinsel performansın artırılmasında etkilidir.
 
Tüm bu sağlık faydalarından yararlanabilmek için doğru çikolatayı tercih etmek ve doğru şekilde tüketmek çok önemli. Bu yüzden sağlıklı bir çikolata işte bu özellikte olmalı:
 

 
Aklınızda bulunsun! Bu şeklide günde 1 kaç küçük kare dilim çikolata yemenin zararı değil faydası bile olabilir.  Nasıl mı?
Kakao içeriğindeki Flavonoidler, hücreleri  çevresel toksinlerden korumaya ve onarmaya  yardımcı olur. Antioksidan özelliklerine ek olarak, araştırmalar, flavanollerin, kan basıncını düşürmek, beyin ve kalpteki kan akışını arttırmak ve kan trombositlerini daha az yapışkan hale getirmek gibi damar sağlığı üzerinde de  olumlu etkileri olduğunu söylüyor.
 
Doğru çikolatayı, uygun sıklıkta ve dengeli miktarda tükettiğiniz müddetçe diyette de olsanız sıkıntı değil. Sağlıcakla kalın...
Diyetisyen Ayşenur Doğan