Günü mü kurtaracağız yoksa geleceği mi?

#Köşe Yazıları |
13 Eki 2021 / Çar 13:10

Gelin size geçmişte yaşanan bir hikâyeyi anlatayım. Eski devlet hastanesi binası ömrünü tamamlayınca yeni bir hastane yapılması gündeme gelmişti. O dönem, yeni hastane yeri için birkaç bölge önerilmişti.  Dönemin İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş yeni İnegöl bölgesine yani Akhisar’a yapılması için yoğun mücadele vermişti. Bu mücadelede ki amacı ise İnegöl’ün merkezinin artık dolduğunu İnegöl’ün, artık zemin kalitesi ve hava kalitesi yüksek olan Akhisar bölgesine taşınması gerektiği için devlet hastanesinin Akhisar bölgesine yapılması gerektiğini her platformda dile getirmişti.

Dönemin Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise Ankara’da makamında açtığı haritadan bakarak Akhisar bölgesini reddetmiş şuan ki mevcut yerine yapılmasına karar vermişti. Alınan bu karar o gün için doğru gibi gözükse de bugün itibari ile 7 yıllık hastane binası yetmemeye başladığı konuşulmaya başlandı.

O gün günü kurtarmak adına alınan karar İnegöl’ün geleceğinden çaldı. İnegöl’ün merkezinde yaşanan yoğunluğun artması devam etti. Bu örnekleri Adliye binası, Belediye Binası, Emniyet Binası olarak çoğaltabiliriz.

Şimdi bu hastane binasında yaşananları Hükümet Konağı’nda yaşamayalım. Önemli bir kararın arifesindeyiz. Günü kurtarmak istiyorsak, Hükümet Konağı’nı yeni yerinde yapabiliriz ama İnegöl’ün geleceğini kurtarmak istiyorsak, Yeni İnegöl’e yatırımları arttırmalıyız.

Unutmadan hatırlatayım devletin gitmediği yere ne vatandaş nede yatırımcı gider. Bizde İnegöl merkezinde ki çarpıklığı, trafiği ve yoğunluğu konuşmaya devam ederiz.