İnegöl’de en kolay iş muhalefet olmak

#Köşe Yazıları |
28 Eki 2019 / Pzt 18:08

Yerel seçimlerin üzerinden tam 7 ay geçti, seçim dönemi sahaya inen muhalefet partileri seçim sonraları tekrar inzivaya çekildiler. İnegöl’de en kolay iş aslında muhalefet olmak. Günün anlam ve önemine binayen bir yazılı açıklama yap İnegöl’e dair sorumluluğunu yerine getir. Arada bir sokağa in belediyeyi eleştir sonra uzun bir sessizliğe bürün. İşte bu kadar basit İnegöl’de muhalefet olmak.

Eskiden muhalefet İnegöl’de sokağa inerdi, İnegöl’e dair sorunları dile getirirdi yeri geldi mi çözüm önerileri sunardı. Bunu en son İnegöl’de ciddi manada yapan MHP İnegöl ilçe teşkilatı olmuştu. 10 Ocak 2018 tarihinde basın mensuplarının karşısına çıkan MHP İnegöl İlçe Teşkilatı yöneticileri, İnegöl’ün trafik sorununa karşı hazırladıkları projeleri sokak sokak cadde cadde anlatarak çözüm önerileri sunmuştu. Bu tarihten sonra İnegöl’de muhalefet adına hiçbir ciddi girişimde bulunulmadı. Dostlar alışverişte görsün diye belirli hafta ve günlerde yapılan yazılı basın açıklaması ile İnegöl’de siyaset yapmak adet olmuş.

Muhalefetin bu kadar rahat olduğu, sahaya inmediği yerde herkes iktidar olmak ister. Halkın muhalefet olarak meclise soktuğu partileri ben ilçe halkımıza bir İnegöllü olarak şikâyet ediyorum.

Meclis toplantılarında alınan kararların doğru veya yanlışlarını muhalefet partileri her ay düzenli olarak gerçekleştirecekleri basın toplantıları ile İnegöllülere anlatmaları lazım bu İnegöl’de yaşayan her bireyin en doğal hakkı.

İnegöl için bir şeyler üretmek sadece Alper Taban’ın görevi değil, yeri geldiğinde iktidarın göremediğini muhalefet göstermek zorunda. Sadece seçim döneminde sahaya çıkıp 5 yılda bu hataları yaptılar demek vatandaş nezdinde hiç de inandırıcı olmuyor.

İnegöl’de şuan muhalefette bulunan hiçbir siyasi partinin İnegöl’ü yönetmek gibi bir niyeti yok. Sınava bir gün kala çalışan tembel öğrenci gibi bizim İnegöl’ün muhalefeti.