İnegöl’den iki vekil çıkar mı?

#Köşe Yazıları |
23 May 2018 / Çar 13:59

İnegöl’den iki vekil çıkar mı?

İşte bu heyecanlı bekleyişlerinden bir tanesi geçtiğimiz Pazartesi günü sona erdi.  Bursa’nın 2 seçim bölgesine ayrılmasından sonra 2. Bölgenin nüfus bakımından en büyük 2. İlçesi ekonomik bakımdan da en güçlü birinci ilçe olabilir.

Bu kadar donelerin verilerin kuvvetli olduğu bir ilçe olan İnegöl, Bursa tek seçim bölgesi iken hep unutuldu. Hep seçilemeyecek yere koyuldu İnegöllü adaylar.  Bursa iki seçim bölgesine ayrılınca aslında benim ümidim artmıştı, İnegöl’den en az bir ama gönül rahatlığı ile 2 vekil çıkarabiliriz düşüncesine hâkimdim ki ta ki listeler açıklanana kadar.

Ayhan Salman’ın Bursa İl Başkanı olması ve Alinur Aktaş’ın Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı olması Bülent Temelli isminin iyi bir sıradan aday olacağı kesin gözü ile bakılıyordu. Alternatif durum ise Adem Demirel için geçerli idi. AK Parti genel merkezi herkesi kontrpiyede bırakarak belki de kimsenin aklına gelmeyecek bir ismi Vildan Yılmaz Gürel’i üçüncü sıradan aday gösterdi.

Saadet Partisi ise İnegöl’ün suyunu içmiş İnegöl ile bağlarını koparmayan Mehmet Atmaca’yı birinci sıradan, hepimizin yakından tanıdığı yıllarca basın sektörünün içerisinde görev yapmış değerli bir isim olan Fikret Bayram’ı ise ikinci sıradan aday göstererek İnegöl’de değer verdiğini gösterdi.

Aynı şekilde İYİ Parti, İnegöllülerin yakından tanıdığı ismi Hasan Toktaş ismini ikinci sıraya, İnegöl'ün tanınan isimlerinden Fikri Bayraktar'ın kızı, 21. Dönem MHP Bursa milletvekili Burhan Orhan'ın eşi Betül Bayraktar Orhan'ı yazarak İnegöl’ün kıymetli olduğunu hissettirdi.

Aslında son dönemde İnegöl’e en çok değer veren Parti Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu idi İnegöl’e geldi sorunları dinledi, bu sorunları meclise taşıdı ama CHP’den İnegöl’den bir vekilin çıkması için hiçbir çabada bulunmadı. Erkan Dönmez gibi 2 dönem belediye başkanlığı yapmış İnegöl’ün sorunlarını iyi bilen halk içinden gelen birini dördüncü sıraya koydu.

Beni en büyük hayal kırıklığına uğratan partilerden bir tanesi ise MHP oldu. MHP Bursa il başkanlığı İnegöl’e kaç dönemdir gereken değeri vermiyor. İnegöl’de MHP’ne teveccühün arttığı bir dönemde İnegöl’e yeteri kadar önem verilmemesi hoş olmamış. Genel merkezden gelen aday liste başı olduğu bir yerde canla başla çalışan İnegöl teşkilatının adayları Hayati Bedir’in beş, Ümit Kaplan’ın ise dokuzuncu sıraya konması doğru bulmadım.

Şimdi asıl sorulması gereken İnegöl’den iki vekil çıkar mı sorusu. Tablo ortada adayların sırası da ortada, adaylar da ortada. 24 Haziran seçimleri şimdiden ülkemize milletimize İnegöl’ümüze hayırlı olması temenni ediyorum.