Saadet Partisinin Adayı Salih Berber mi ?

#Medya |
 :

Naci Bayav bugün yayınladığı köşe yazısında Alinur Aktaşın Saadet partisine geçebileceğini iddia ederken Yazısının son bölümünde Saadet partisin aday kriterlerini yayınlarken Bu kriterlere göre adayın Salih Berber olacağını iddia etti.

Naci Bayav bugün yayınladığı köşe yazısında Alinur Aktaş'ın Saadet partisine geçebileceğini iddia ederken,Numan Kurtulmuş’un Özel Kalem Müdürlüğünü yapan Hasan Aydın'ın Ak Parti'den adaylık çalışmalarına başladığını yazdı. Yazısının son bölümünde  Saadet partisin aday kriterlerini yayınlarken  Bu kriterlere göre adayın Salih Berber olacağını iddia etti.
 
Naci Bayav'ın Yayınladığı bugünkü köşe yazısı
 
AKP OLMAZSA?...
 
İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş başta olmak üzere AKP İnegöl İlçe Teşkilatının önde gelen isimlerinin sık sık dillendirdiği gibi bir gün AK Parti olmazsa AKP’lilerin gideceği yerin Saadet Partisi olması doğal.
 
Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın ve AKP önde gelenlerinin AK Parti olmazsa gideceğimiz yer Saadet Partisidir söyleminin samimi ve doğal olduğuna inandığım gibi olması gerekeninde bunun olduğunu düşünüyorum.
 
ÖNÜMÜZDEKİ YEREL SEÇİMLER BU SÜRECİ HIZLANDIRABİLİR
 
Seçim Partiler arası yarış olduğu gibi parti içerisinde de adaylık yarışının acımasızca yapıldığı bir Arenaya dönüşebiliyor. 2014 baharında yapılacak olan yerel seçimlerde İnegöl Belediye Başkan Adayı büyük olasılıkla AKP Genel Merkezi tarafından atanacak ve bu isim AKP İnegöl İlçe teşkilatını ikiye bölecek gibi görünüyor.
 
BU DURUMDA ALİNUR AKTAŞ VE ARKADAŞLARI SAADET SAFLARINDA YER ALABİLİR
 
Öyle sanıyorum duymayanınız kalmamıştır. AKP Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un Özel Kalem Müdürlüğünü yapan Hasan Aydın İnegöl’e döndü ve AKP’den adaylık çalışmalarına başladı bile. Edindiğim bilgilere göre Hasan Aydın’ın adaylığı AKP Genel Merkezi tarafından kesinleşmiş durumda. Ayrıca tanıdığım Hasan Aydın, dereyi görmeden paçalarını kaldırmaz.
 
İlçe Teşkilatı Hasan Aydın olmaz, Alinur Aktaş olmalı dese de son söz Başbakan Tayyip Erdoğan’ın olacak ve ya Numan Kurtulmuş reddedilmiş olacak ya da İnegöl İlçe Teşkilatı. Benim kanaatim Tayyip beyin Numan beyi reddetmeyeceği yönünde. Hal böyle olunca da AKP İnegöl İlçe Teşkilatında bölünme kaçınılmaz olacaktır.
 
BÖLÜNME HALİNDE NE OLUR?
 
Bölünme halinde büyük olasılıkla Alinur Aktaş ve arkadaşları ikinci adres gördükleri Saadet Partisinde yer alırlar. Hatta Alinur Aktaş’ın Saadet Partisinden İnegöl Belediye Başkan Adaylığı gündeme gelebilir. Aktaş’ın çevresi bunun için bastıracaktır da.
 
ALİNUR AKTAŞ SAADET PARTİSİNDEN ADAY OLABİLİRMİ?
 
Herkes gibi Alinur Aktaş’ta Saadet Partili olabilir. Ancak yakın zamanda Belediye Başkan Adayı kesinlikle olamaz. Çünkü kriterlere uygun değil. Saadet Partisinin açıkladığı Başkan Adayı kriterleri çok ağır. En azından şimdilik Alinur Aktaş Saadet Partisinin İnegöl Belediye Başkan adayı olamaz.
 
O HALDE SAADET İNEGÖL ADAYI KİM?
 
Önce kriterleri inceleyelim.
 
1-MİLLİ GÖRÜŞÇÜ OLACAK
 
2-SADAKAT, EHLİYET VE LİYAKAT  SAHİBİ OLACAK
 
3-CESARETLİ, SEVEN VE SEVİLEN OLACAK
 
4-MAKAM VE MEVKİ HESABI OLMAYACAK
 
5-POZİTİF ENERJİ SAHİBİ OLACAK
 
6-PLANLI, PROGRAMLI VE ÇALIŞKAN OLACAK
 
7-ÖLÇÜSÜ KURAN VE SÜNNET OLACAK
 
8-EMİR KOMUTA ZİNCİRİNE BAĞLI OLACAK
 
9-GECE GÜNDÜZ MEFHUMU OLMAYACAK
 
10-TECRUBELİ VE HİZMET AŞKIYLA ÇALIŞACAK
 
11-VİZYONU OLAN VE KARİYER SAHİBİ OLACAK
 
12-SEÇİLDİĞİNDE İLÇEMİZİ ÖRNEK ŞEHİR HALİNE GETİRECEK, HİÇBİR UNSURU ENGEL GÖRMEDEN HERKESE VE HERKESİME HİZMETİ GÖTÜRECEK
 
Yukarıda belirtilen Saadet Partisi İnegöl Belediye Başkan Adayı kriterlerini inceleyip  Saadet İnegöl Adayı olarak öne çıkan isimlere baktığımızda kimin aday olacağı kendiliğinden ortaya çıkacaktır.
 
SAADET PARTİSİNDE ÖNE ÇIKAN BEŞ İSİM
 
1-Halil İbrahim Zengin (Domaniç Milli Eğitim Müdürü)
 
2-Bahri Urgun (İlçe Eski Başkanı)
 
3-Av. Salih Berber (İlçe Eski Başkanı)
 
4-Necmettin Çamlıdere (M.V. Adaylığı yaptı)
 
5-Özgür Öztürk (B.M.Üyesi)
 
Bu beş ismi tanıyan hemen herkes bu isimlerin tamamı zaten kriterlere uygun diyebilir. Öyle olsa da sadece bir isim aday olacak. Peki bu beş isimden hangisi?
 
Lafı uzatmadan hemen söyleyelim. Tabi ki Saadet Partisi İnegöl Belediye Başkan Adayı Av. Salih Berber Olacaktır. Çünkü siyasi mantık gereği kriterlere uyan bu beş isimden kamuoyunda en çok tanınan isim tercih edilmelidir.
 
Saadet Partisi Genel Merkezinin bu dönemde Belediye Başkanlığını kazanma potansiyeli yüksek olan il ve ilçelere özel ilgi gösterdiğini de göz önünde bulundurursak Av. Salih Berber’in adaylığına kesin gözüyle bakılabilir.
 
Aklın yolu bunu gösteriyor.
 
Aklın yolu bir ise Saadet Partisi İnegöl Belediye Başkan Adayı Av. Salih Berber. Bunu buradan ilan ediyorum.
 
 
 
Selam Ve Dua ile…