AK Partili Şamil Tayyar'dan hükümete fahiş fiyat eleştirisi

#Siyaset | Haber Merkezi
06 Mar 2022 / Paz 21:22

Türkiye bir süredir fahiş fiyatlarla karşı karşıya kalırken Rusya-Ukrayna savaşının çıkmasıyla da vatandaşlar iyice artan fiyatların altında eziliyor. Fahiş fiyatlarla ilgili partisini eleştiren AK Partili Şamil Tayyar, 'Önce biz üzerimize düşeni yapalım sonra vatandaştan destek isteyelim. Bunca rezilliğe rağmen kalıcı çözüm üretemiyorsak, bunun siyasi faturası ağır olur.' dedi.

Son dönemde Türkiye'de artan enflasyon oranı ve fahiş fiyatlar vatandaşın belini bükerken çıkan Rusya-Ukrayna savaşı da piyasaların dengesini iyice bozdu. Son olarak tedarikçi ülke olan Rusya'dan savaş yüzünde gemilerin gelmemesiyle ayçiçek yağında tedarik zinciri bozuldu. Dolayısıyla marketlerdeki ürünlerde de zam beklentisi oluşurken vatandaşlar zamsız fiyattan yağ alabilmek için kuyruğa girdi.

"SİYASİ FATURASI AĞIR OLUR"

Bu gelişmelerden sonra sosyal medya hesabından paylaşım yapan AK Parti MKYK üyesi Şamil Tayyar, vatandaşların marketleri boykot etmesinin bir çare olmadığını vurguladı. Partisine kritik bir uyarıda da bulunan Şamil Tayyar, "Zincir marketlerle ilgili bu kaçıncı fahiş fiyat, stok tartışması? Vatandaşın ne kusuru var? Neyi, niye boykot etsin? Önce biz üzerimize düşeni yapalım sonra vatandaştan destek isteyelim. Bunca rezilliğe rağmen kalıcı çözüm üretemiyorsak, bunun siyasi faturası ağır olur." ifadelerini kullandı.