Muzaffer Ilıcak: “Yetkililer güreşe sahip çıkmalı”

#Spor |
08 Kas 2017 / Çar 14:00

Dünya Aba Güreşi Federasyonu Kurucularından Muzaffer Ilıcak, kurulan federasyonunun çok önemli işlevleri olduğunu belirterek, “Bizi takdir etmeleri gerekiyor ancak sadece eleştiriyorlar

Dünya Aba Güreşi Federasyonu Kurucularından Muzaffer Ilıcak, kurulan federasyonunun çok önemli işlevleri olduğunu belirterek, “Bizi takdir etmeleri gerekiyor ancak sadece eleştiriyorlar. Yetkililerin güreşimize sahip çıkmaları gerekiyor” dedi.
Dünya Aba Güreşi Federasyonu kurucularından Muzaffer Ilıcak, İHA’ya açıklamalarda bulundu. Federasyonun kapatılmasını isteyen bazı kesimlerle ilgili konuşan Ilıcak, “Türkiye’de maalesef iyi iş yapanları daima engellemeye çalışıyorlar. Ama bunun bir manası yok, aslında sebebi de yok. Bu işe gönül veren insanların bir araya gelerek mevcut yasalar çerçevesinde bunu gerçekleştirdi. Bugün Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş kulüpleri de bir dernektir. Yan kuruluşlarında sportif faaliyetlerde bulunan şirketleri de var. Ancak Türkiye’de dernek kurulmadan hiçbir spor aktivitesi yapılamaz. Bizim kurduğumuz dernekte 16 dernek bir araya geldi ve federasyon olma hakkı kazandı. Kaldı ki bu dünya federasyonu. Biz mevcut bir federasyon kurmadık. Karate gibi bazı branşlarda oldu. Spor Bakanlığı’na bağlı olan bir federasyon var iken, bazı insanlar İçişleri Bakanlığı’na bağlı federasyon kurdu. Ama bizim yaptığımız başka bir şey” ifadelerini kullandı.

“Okçuluk ve atıcılığın da bunu yapması gerekiyor”
16 derneğin bir araya gelerek aba güreşini canlandırdığını söyleyen Ilıcak, “Bu Hatay’da oldu, Gaziantep’te var, yarın Trabzon’da da yapılabilir. Bu bizim öz sporumuz. Biz bir dünya federasyonuyuz. Türkiye bunlara alışmalı. Türkiye’de bizden başka birçok dünya federasyonu var. İnsanların yapamadıkları şeyleri bir başkası yaptığı zaman başkaları rahatsız oluyor. Güreş Federasyonu nasıl kaçırdıysak, İsviçre, İsveç gibi ülkeler sahip çıktı. Oralarda güreş yapabilmek için para veriyoruz. Okçuluğun da atıcılığın da dünya federasyonu kurması lazım. Bizim yaptığımız iş bu. Hatay Belediye Başkanı Lütfü Bey’in geniş yüreğiyle bu işe kol kanat gerildi. İbrahim Öztek hocamızı da herkes tanır. Aba güreşini değiştirip uluslararası standartlara getirdik” diye konuştu.

“Güreşimize sahip çıkalım”
Sporun içinde olan insanlar olduklarını ifade eden Muzaffer Ilıcak, “Dünya Uyuşturucuyla Federasyornumuz var, Hapkido federasyonu var. Biz güreşe hizmet etmek istiyoruz. Geleneksel sporlar federasyonu adı altında onlarca dalı bir araya getirerek hiçbir organizasyonu yapamayan, yurt dışındaki organizasyonlara yeterli sporcu götüremeyen federasyonların gelişmesini sağlıyoruz. Bize bunu yapamazsınız demeleri yerine, bizi desteklemeleri gerekiyor. Şu anda Türk sporunun şanslı günü. Yeni spor bakanımız sporun içinden gelmiştir. Spordan anladığı için bizim derdimizi anlayacağını düşünüyorum. Bu federasyon daha önce başka dallarda kuruldu ama biz çok kuvvetli ve ciddi işler yaptık. 10 senede 8 dünya organizasyonu yaptık. Yetkililer sahip çıksın lafı vardır. Güreşe bu noktada sahip çıkılmayacaksa ne zaman sahip çıkılacak, çünkü bu bizim ata sporumuz” diyerek sözlerini tamamladı.