Ankara’da yabancı uyruklu 14 DEAŞ’lı yakalandı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Ankara’da yabancı uyruklu 14 DEAŞ’lı yakalandı
#Asayiş | İHA
31 Oca 2023 / Sal 09:51
/ 39 Kez Okundu
| |

Ankara’da silahlı terör örgütü DEAŞ içerisinde geçmiş dönemlerde faaliyette bulunduğu ve çatışma bölgelerindeki mensuplarla irtibatı olduğu tespit edilen şüphelilere yönelik düzenlenen eşzamanlı operasyonda yabancı uyruklu 14 kişi yakalandı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi (TEM) ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, DEAŞ silahlı terör örgütüyle bağlantılı yabancı uyruklu 17 şüpheli tespit etti. Yapılan teknik ve fiziki çalışmaların ardından harekete geçen polis ekipleri, icra ettikleri eşzamanlı operasyonla şüphelilerden 14’ünü yakalayarak gözaltına aldı. Yakalanan şahısların bir kısmının örgüt içerisinde geçmiş yıllarda faaliyetlerde bulunduğu, bir kısmının ise çatışma bölgelerindeki örgüt mensuplarıyla irtibatlı olduğu belirtildi.
Yabancı Terörist Savaşçı (YTS) kategorisinde değerlendirilen zanlıların emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından sınır dışı edilme süreçlerinin başlatılacağı aktarıldı. Firari şahısları yakalanmasına yönelik çalışmaların ise devam ettiği ifade edildi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.