Arakanlı mültecilerden, Facebook’a 150 milyar dolarlık dava

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
#Asayiş | İHA
07 Ara 2021 / Sal 14:15
/ 50 Kez Okundu
| |

ABD ve İngiltere’de yaşayan Arakanlı mülteciler, sosyal medya devi Facebook’a kendilerine yönelik nefret söylemini engelleyemediği ve şiddeti artırdığı iddiaları üzerine 150 milyar dolarlık dava açtı.

Myanmar’da Arakanlı mültecilere yönelik son olarak 2017 yılında yaşanan katliamlar sırasında ülkeden kaçan ABD ve İngiltere’ye giden Arakanlı Müslümanlar, sosyal medya devi Facebook’a dava açtı. Rohingyalı Müslümanlar, sosyal medya platformunda kendilerine yönelik şiddeti engellemediği aksine şiddetin artmasına olanak sağladığı gerekçesiyle 150 milyar dolarlık tazminat talep etti. Kaliforniya mahkemesine sunulan şikâyette, ABD merkezli şirket nefret dolu ve yanlış bilgilerin yıllarca yayılmasına izin vermekle suçlanıyor.
Kaliforniya mahkemesi, "Facebook, tek bir misyonla programlanmış bir robot gibidir: büyümek" ve “İnkar edilemez gerçek şu ki Facebook’un nefret, bölünme ve yanlış bilgiyle körüklenen büyümesi, geride hayatı parçalanan yüzbinlerce Rohingyalı bıraktı” ifadelerine yer verildi.
Facebook, konuya ilişkin henüz bir açıklama yapmadı.
Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Müfettişleri, 2018’de, Facebook kullanımının şiddeti körükleyen nefret söyleminin yayılmasında önemli bir rol oynadığını rapor etmişti. Facebook, daha önce de nefret söylemleri ile mücadele sözü vermişti.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.