Aydın’da ’yeşil reçeteli ilaç’ operasyonunda 10 şüpheli adliyeye sevk edildi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Aydın’da ’yeşil reçeteli ilaç’ operasyonunda 10 şüpheli adliyeye sevk edildi
#Asayiş | İHA
08 Oca 2024 / Pzt 13:27
/ 3 Kez Okundu
| |

Aydın’ın Nazilli ilçesinde yeşil reçeteye tabi ilaçları usulsüz şekilde sattığı öne sürülerek gözaltına alınan 10 şüpheli, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, Aydın İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yeşil reçeteye tabi ilaçları usulsüz şekilde satan şüpheli şahıslara yönelik operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda geçtiğimiz günlerde aralarında Nazilli Devlet Hastanesi’nde görevli Op. Dr. R.Ü.G.’nin de bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı. Doktor R.Ü.G.’nin 1 Ocak-31 Aralık 2023 tarihleri arasında 13 bin 634 kişiye 24 bin 86 kutu yeşil reçeteye tabi ilaç yazdığı ve bu ilaçların iddiaya göre yaklaşık eczane satış değerinin 12 milyon 283 bin lira, serbest piyasa satış fiyatının ise yaklaşık olarak 84 milyon 300 bin lira olduğu öğrenildi.
Soruşturmayı derinleştiren ekipler daha sonra Nazilli Devlet Hastanesi’nde güvenlik görevlisi olarak çalışan D.U.’yu da yakalayarak gözaltı sayısını 10’a yükseltti. Jandarmadaki işlemleri tamamlanan 10 şüpheli sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.