Cengiz Holding’e ait maden ocağında 3 kişinin öldüğü göçükle ilgili 3 yetkiliye yurtdışı yasağı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Cengiz Holding’e ait maden ocağında 3 kişinin öldüğü göçükle ilgili 3 yetkiliye yurtdışı yasağı
#Asayiş | İHA
24 Kas 2023 / Cum 20:09
/ 3 Kez Okundu
| |

Siirt’in Şirvan ilçesi Maden köyünde Cengiz Holding’e bağlı Etibakır arama şirketinde ait bakır madeni ocağında 3 kişinin öldüğü göçüğe ilişkin 3 yetkili adli kontrol şartıyla serbest bırakılarak yurt dışı yasağı getirildi.

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı ile Şirvan Cumhuriyet Başsavcılığınca göçük olayı ile ilgili soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan 3 yetkili, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı ve yurt dışı yasağı getirildiği bildirildi.
Olaya ilişkin teknik bilirkişileri ön raporlarında, yaşanan çoklu ölüm olayında vefat edenlerin bulunmaması gereken yerde bulundukları, olayın gece vardiyası esnasında cereyan ettiği, vardiya itibari ile yetkili kişilerin bizatihi vefat eden mühendislerin olduğunun tespit edildi. Vefat eden kişilerin iş makinesine yakın durdukları ve devam eden faaliyetin bulunduğu alanın dışında bir alanda beklenmeyen yerde akma olayının gerçekleştiği değerlendirildiği ve bu alanın tehlikeli alan olduğu, bu kapsamda herhangi bir kişinin veya kişilerin olayda bir ihmali olmadığı detaylı rapor neticesinde asıl kanaatleri bildirecekleri belirtildi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.