Çevre aktivistlerinden turuncu boyalı eylem

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
#Asayiş | İHA
25 Eki 2022 / Sal 19:09
/ 33 Kez Okundu
| |

İngiltere’de çevreci grup Just Stop Oil üyeleri, Wesminister’daki fosil yakıt lobisine ev sahipliği yapan Tufton Caddesi’nde Küresel Isınma Politikası Vakfı ve yakıt lobilerinin bulunduğu binanın kapısını spreyle turuncuya boyadı.

İngiltere’de sanat eserlerine düzenledikleri saldırılarla gündeme gelen çevreci grup Just Stop Oil üyeleri, yeni bir eyleme imza attı. Westminster’da yerlere yatarak Horseferry yolundaki trafiği durduran çevreci eylemcilerden biri Tufton Caddesi’nde Küresel Isınma Politikası Vakfı ve yakıt lobilerinin bulunduğu binanın kapısını spreyle turuncuya boyadı. Kendini Güney Londralı normal bir adam olarak tanımladığını ve eylemi çocukları ve torunları için yaptığını belirten protestocu, büyük petrol, kıtlık, salgın hastalık ve savaşla mücadele için binaya turuncu boya sıktıklarını ifade ederek “Bizi destekleyin” dedi.
Metropolitan Polisi, protestocuların binayı spreyle boyadıklarına dair ihbarı almasının ardından duvarı boyayan aktivisti gözaltına aldığı aktarıldı.

Birçok sanat eserine saldırdılar
Daha önceki çevre eylemlerinde Just Stop Oil aktivistleri Kral Charles’ın bal mumu heykelini çikolatalı pasta ile hedef almıştı. Almanya’da ise bir başka çevreci grup, 110 milyon dolarlık Claude Monet’in Les Meules (Tahıl Yığını) tablosuna patates fırlatarak saldırmıştı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.