Fransa Savunma Bakanı Parly: “Fransız ordusu, 2013 yılında 2 gazetecinin cinayetinden sorumlu olduğu düşünülen Malili teröristi öldürdü”

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
#Asayiş | İHA
11 Haz 2021 / Cum 19:36
/ 22 Kez Okundu
| |

Fransa Savunma Bakanı Florence Parly, Fransız askerlerinin 5 Haziran’da gerçekleştirdiği operasyonda, 2013 yılında 2 Fransız gazetecinin cinayetinden sorumlu olduğundan şüphelenilen Malili terörist de dahil olmak üzere toplam 4 teröristi öldürdüğünü duyurdu.


Fransa Savunma Bakanı Florence Parly yaptığı basın açıklamasında, Fransız askerleri tarafından 5 Haziran’da gerçekleştirilen operasyon sonucu aralarında 2013 yılında 2 Fransız gazeteciyi öldürdüğünden şüphelenilen terörist de dahil olmak üzere toplam 4 teröristin öldürüldüğünü bildirdi. Yayınlanan yazılı açıklamada, "Barkhane kuvveti, 5 Haziran’da kuzey Mali’deki Aguelhok’ta bir Birleşmiş Milletler (BM) ambarına hazırlık niteliğinde bir saldırı tespit etti. Silahlı bir terörist gruba karşı operasyon başlatıldı. Operasyon sonucu 4 terörist etkisiz hale getirildi. Bunlar arasında, 2 Kasım 2013’te Kidal’de RFİ gazetecileri Ghislaine Dupont ve Claude Verlon’un kaçırılması ve öldürülmesinden sorumlu olduğu düşünülen terörist Baye ag Bakabo da bulunuyor" ifadeleri kullanıldı.

Radio France Internationale’den (RFİ) 2 Fransız gazeteci 2 Kasım 2013’te bir röportaj sırasında kaçırıldıktan sonra Kidal yakınlarında öldürülmüştü. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, dün Afrika’nın Sahel bölgesinde 2014’ten bu yana devam eden "Barkhane Operasyonu"nu sona erdireceklerini açıklamıştı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.