Hakim karşısına çıkarılan doktorların avukatı konuştu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
#Asayiş | İHA
15 May 2019 / Çar 15:38
/ 16 Kez Okundu
| |

Eskişehir’de 73 yaşındaki ileri düzeydeki kalp hastası şahsı Bypass ameliyatı esnasında kaybeden ve şikayet sonucunda mahkemelik olan doktorların avukatı, müvekkillerinin Tıp Etik Kurallarına uygun hareket ettiklerini söyledi.

Eskişehir’de 2016 yılında Yunus Emre Devlet Hastanesine getirilen ve ileri derecede kalp damar rahatsızlığı bulunan Atakan Turmuş (73)’a Kalp Damar Cerrahisi ve Kardiyoloji Uzmanı doktorlar tarafından müdahale edildi. Bypass ameliyatı öncesinde işlemlerin riski ve hastanın ileri derecedeki durumu hakkında aile yakınlarına gereken tüm uyarıları yapan doktorlar, ailenin talebi üzerine ameliyatı gerçekleştirdi. Turmuş, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamazken vefat eden hastanın oğlu Kayhan Turmuş ameliyattaki 3 doktor hakkında şikayette bulundu.
Eskişehir 3. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasında doktorlar ve taraf avukatları hazır bulundu. Savunmalarında ameliyat sırasında gereken tüm önlemleri aldıklarını belirten doktorlar, bir hekim olarak hastalarının vefat etmelerini asla istemeyeceklerini söyledi.
“Müvekkillerim kurallara uygun şekilde görevlerini yapmışlardır”
Olayı değerlendiren sanıkların avukatı Özgür Demirkol, müvekkillerinin daha önce son derece zorlu ameliyatları başarılı bir şekilde gerçekleştirdiklerini belirtti. Yargı sürecinin doktorları yıprattığını kaydeden Demirkol, “Görevlerinde başarılı doktorların bu yargılanma süreci, kendilerini son derece yıpratmıştır. Adalete güveniyoruz, tecelli edecektir. Müvekkillerim Tıp Etik Kurallarına uygun bir şekilde görevlerini yapmışlardır” ifadelerini kullandı.
Hakim, duruşmayı dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için 22 Ekim’e erteledi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.