İstanbul’da 40 milyon liralık kaçak ilaç operasyonu: 3 gözaltı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İstanbul’da 40 milyon liralık kaçak ilaç operasyonu: 3 gözaltı
#Asayiş | İHA
20 Ara 2023 / Çar 12:02
/ 1 Kez Okundu
| |

İstanbul’da 2 ilçede yapılan operasyonda aralarında tüp bebek ve organ naklinde kullanılan ilaçların da bulunduğu 40 milyon lira değerinde kaçak ilaç ele geçirilirken, 3 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kaçakçılık suçlarının önlenmesi ve şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışma gerçekleştirdi. Sultangazi ve Ümraniye’de yapılan operasyonda iş yeri ile depo olarak kullanılan adreslerde yurt dışından ülkeye kaçak yollarla getirilen özel saklama şartlarına uymayarak insan sağlığını tehlikeye sokacak şekilde muhafaza edilen ilaç ve çeşitli tıbbi malzemelerin bulunduğu tespit edildi.

Operasyon sonrasında 3 şüpheli yakalandı
Teknik ve fiziki takibe başlayan ekipler, depolara gelen motorlu kuryelerin ilaçları alarak dağıtım yaptığını belirledi. Çalışmalarını tamamlanmasının ardından adreslere eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, 3 şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı.

Çok sayıda ilaç ele geçirildi
Adreslerde yapılan aramalarda ise 1 milyon 339 bin 80 adet hormon, streoid, testesteron, organ nakli, bağışıklık hastalıkları ile tüp bebek, düşük, diyabet ve epilepsi tedavilerinde kullanılan tablet, kapsül, ampul, flakon ve enjektör formda tıbbi ilaç ele geçirildi. Ele geçirilen ilaçların piyasa değerinin 40 milyon lira olduğu belirtildi. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.