İstanbul’da film gibi operasyon

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İstanbul’da film gibi operasyon
#Asayiş | İHA
24 Ara 2022 / Cmt 13:09
/ 24 Kez Okundu
| |

İstanbul’da telefonla aradıkları yaşlıları, oğlu ya da torunu olarak tanıtan ve acil ödeme yapmaları için ikna edip paralarını alan 3 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin yakalandığı anlar polis kamerası tarafından kaydedildi. 3 şüpheli çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

İstanbul genelinde polise başvuran birkaç mağdur, kendilerini telefonla arayan kişiler tarafından dolandırıldıklarını söyleyerek şikayetçi oldu. Bunun üzerine Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Edinilen bilgiye göre yaşlı vatandaşlar, kendilerini oğul veya torun şeklinde tanıtan kimseler tarafından ev telefonlarından arandı. Telefondaki şüpheliler, “Anne-baba bankadayım, acil ödeme yapmam gerekiyor, arkadaşımı gönderiyorum, evde para ya da altın var ise hemen gönderin” dedi. Ekiplerin düzenlediği operasyonla 3 şüpheli yakalandı. Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilen şüpheliler H.A.(32), N.B.(37) ve İ.Y.(46) Dolandırıcılık Büro Amirliği’nde sorgulandı. Şüphelilerden N.B.’nin daha önceden başka suçlardan 3 kez, İ.Y.’nin ise 5 kez gözaltına alındığı tespit edildi.
Şüphelilerin kullandığı otomobilde yapılan aramada ise 55 bin lira nakit para ele geçirildi. Öte yandan şüphelilerin İstanbul’da meydana gelen 6 dolandırıcılık olayının failleri olduğu da ortaya çıktı. Poliste işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildikten sonra çıkarıldıkları mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildiler.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.