İstanbul’da iki gence kurşun yağdıran suç makinesi yakalandı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
 İstanbul’da iki gence kurşun yağdıran suç makinesi yakalandı
#Asayiş | İHA
21 May 2023 / Paz 09:12
/ 27 Kez Okundu
| |

Kağıthane’de kafeteryanın kapısında duran iki gence kurşun yağdıran suç makinesi saldırgan, polis ekipleri tarafından yakalandı. Saldırı anının kameralara yansıdığı olayda, toplamda 42 adet suç kaydı olan iki genç yaralanmıştı.

Kağıthane Çeliktepe Mahallesi’nde geçtiğimiz hafta Perşembe günü meydana gelen olayda, Mert P. (25) ile Samet Y. (25) sokak üzerindeki bir kafeteryaya gelmişti. İki genç burada vakit geçirdiği esnada sigara içmek için kapıya çıkmıştı. O esnada yürüyerek kapının önüne gelen bir şahıs, iki gence ateş etmeye başlamıştı. Kurşun yağdıran saldırgan koşarak kaçarken, Mert P. karnından ve bacağından, Samet Y. ise iki bacağından da yaralanmıştı.
Saldırı anı güvenlik kameralarına yansımıştı. Saldırının ardından ihbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekibi sevk edilmişti. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından yaralılar, ambulansla Okmeydanı Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alınmıştı. Gençlerin hayati tehlikelerinin olmadığı öğrenilmişti.

Yaralılar suç makinesi çıkmıştı
Yaralılardan Mert P.’nin 17’si “kasten yaralama” olmak üzere toplamda 34 adet suç kaydı olduğu, Samet Y.’nin ise “kasten yaralama” ve “işyerinden hırsızlık” suçlarından toplamda 8 adet kaydı olduğu öğrenilmişti.

Polisin yakaladığı saldırgan da suç makinesi çıktı
Olayla ilgili çalışma başlatan Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü Çeliktepe Şehit Bestami Şeker Polis Merkezi Amirliği ekipleri, yaralıların ifadelerine başvurarak güvenlik kamera görüntülerini incelemeye almıştı. Yapılan çalışmalar sonucunda polis, saldırganın ve azmettiricinin kimliğini kısa sürede tespit etmişti. Devam eden çalışmalarda tetikçi olduğu belirlenen ve emniyette “kasten yaralama”, “motosiklet hırsızlığı” ve “ateşli silahlar kanununa muhalefet” suçlarından çok sayıda kaydı bulunan Abdurrahman T. (22) polis tarafından yakalandı.

Saldırgan adli kontrolle serbest kaldı
Emniyette ifadesi alınarak “kasten yaralama” suçundan adli işlemi yapılan Abdurrahman T., sevk edildiği adliyede çıkartıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Öte yandan, azmettirici olduğu bilgisine ulaşılan ve emniyette “uyuşturucu madde kullanmak”, “dolandırıcılık”, “kasten yaralama” ve “ateşli silahlar kanununa muhalefet” suçlarından çok sayıda kaydı bulunan Beyazıt P.’yi (22) ise yakalama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.