Kırmızı bültenle aranan ve Arnavutluk’ta yakalanan Salih Akkurt Türkiye’ye getirildi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
#Asayiş | İHA
10 Kas 2022 / Per 01:42
/ 48 Kez Okundu
| |

Kırmızı bültenle aranan Salih Akkurt, Arnavutluk’ta yakalandı. Türkiye’ye getirilen Salih Akkurt’un, "bilişim sistemleri, kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık" ve "cezaevinden firar" suçlarından 22 yıl hapis cezası bulunuyordu.

Alınan bilgiye göre, firari olarak aranan Salih Akkurt’un, Interpol-Europol Daire Başkanlığınca yapılan istihbari çalışmalar sonucu, Makedonya veya Arnavutluk’ta olabileceği yönünde bilgiler edinildi. Bunun üzerine Adalet Bakanlığı ile irtibata geçilerek, Akkurt hakkında kırmızı bülten çıkarıldı.
Yapılan çalışmalar sonucunda Akkurt’un Makedonya’nın başkenti Üsküp’ten Arnavutluk’a geçerek Pogradec şehrindeki bir otele yerleştiği öğrenildi.
Toplanan bilgiler 17 Haziran 2022’de Arnavutluk İnterpol Birimi, Türkiye’nin Tiran Büyükelçiliği, İçişleri Bakanlığı Müşavirliği ve Emniyet Genel Müdürlüğü Tiran Polis İrtibat Ofisi ile paylaşılarak, Akkurt’un Türkiye’ye iadesi amacıyla yakalanması istendi.
İnterpol-Europol Daire Başkanlığınca yer tespiti yapılan Salih Akkurt, yapılan ortak operasyonla 18 Haziran 2022’de yakalandı. Daha sonra başlayan iade sürecini Adalet Bakanlığı ve İnterpol-Europol Daire Başkanlığı tarafından koordineli şekilde takip edildi.
Tüm süreci titizlikle takip edilen ve iade süreci tamamlanan Salih Akkurt uçakla İstanbul’a getirildi. Havalimanında polisler teslim alınan Akkurt sağlık kontrolünden geçirildi. Daha sonra Salih Akkurt İstanbul Emniyet Müdürlüğü Havalimanı Şube Müdürlüğüne götürüldü.
Akkurt’un yarın gün içinde adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.