Meksika’da Jalisco Yeni Nesil Karteli’ne büyük darbe: Kartel liderinin kardeşi yakalandı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Meksika’da Jalisco Yeni Nesil Karteli’ne büyük darbe: Kartel liderinin kardeşi yakalandı
#Asayiş | İHA
20 Ara 2022 / Sal 23:29
/ 41 Kez Okundu
| |

Meksika’nın en büyük suç örgütü olarak kabul edilen Jalisco Yeni Nesil Karteli (CJNG) lideri El Mencho’nun kardeşinin yakalandığı bildirildi.

Meksika’nın en büyük suç örgütü olarak kabul edilen Jalisco Yeni Nesil Karteli’ne (CJNG) darbe vuruldu. Meksika Savunma Bakanlığı (SEDENA) tarafından yapılan açıklamada, Jalisco eyaletinin Tlajomulco de Zuniga şehrindeki bir mülke Meksika ordusu tarafından düzenlenen operasyonda CJNG lideri El Mencho lakaplı Nemesio Oseguera Cervantes’in kardeşi Tony Montana lakaplı Antonio Oseguera Cervantes’in yakalandığı belirtildi.
Kartelde kardeşi sayesinde çeşitli görevler üstlendiği belirtilen Antonio Oseguera Cervantes’in kartel adına kara para aklama, yüklü miktarda silah alımı ve diğer suç örgütlerine yönelik saldırı düzenleme suçlarına karıştığı ifade edildi.
SEDENA, Ulusal Muhafızlar ve Cumhuriyet Başsavcılığı ekiplerinin de destek verdiği operasyon sonucunda 1 adet uzun namlulu silah, 6 adet tabanca, 9 adet şarjör, 2 araç ve 1 paket kokaine de el konulduğunu bildirdi. Yetkililer ayrıca, Antonio Oseguera Cervantes’in kartelin finans ve lojistik faaliyetlerinde önemli görevler üstlenmesi ve çok sayıda şiddet eylemini yönetmesi sebebiyle bu olayın ülkedeki suç örgütlerinden birine büyük bir darbe olduğunu ifade etti.

ABD’de en çok arananlar listesinde
ABD Uyuşturucu ile Mücadele Dairesi’nin (DEA) en çok arananlar listesinde yer alan Cervantes, ABD Hazine Bakanlığı tarafından da kara para aklamakla suçlanıyor. CJNG lideri olan El Mencho lakaplı Nemesio Oseguera Cervantes’in başına ise ABD Hükümeti tarafından 10 milyon dolar ödül konuldu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.