SAMÜ Ballıca Kampüsü’nde zehirlenme: 50’ye yakın öğrenci hastaneye başvurdu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
SAMÜ Ballıca Kampüsü’nde zehirlenme: 50’ye yakın öğrenci hastaneye başvurdu
#Asayiş | İHA
25 Eki 2023 / Çar 13:34
/ 3 Kez Okundu
| |

Samsun’da 19 Mayıs ilçesinde bulunan Samsun Üniversitesi (SAMÜ) Ballıca Kampüsü yemekhanesi ile KYK yurdunda yemek yiyen 50’ye yakın öğrenci zehirlenme şüphesiyle hastaneye başvurdu.

19 Mayıs ilçesinde bulunan SAMÜ Ballıca Kampüsü’nde yer alan KYK’ya bağlı yurt ve okul kantininden yemek yiyen 50’ya yakın öğrenci fenalaştı. Gıda zehirlenmesinden şüphelenilen öğrenciler için Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ekipleri tarafından yemekhanelerden numune alınıp, analiz çalışmaları başlatıldı. Öğrenciler, okuldaki yedikleri tavuk ile yurtta yedikleri etli kuru fasulye, pilav ve garnitürden sonra mide bulantısı ve kusma şikayetlerinin ortaya çıktığını söylediler.

“20’ye yakın arkadaşım kötü olup hastaneye gitti”
Gıda zehirlenmesi yaşayan öğrencilerden yurtta kalan Mehmet Cam, “Bu zehirlenme olayında bizimle hiç ilgilenilmedi. Sanki öğrencinin hiçbir değeri yok. Üniversitede ve yurtta yemek yedikten sonra çok kötü oldum. Hangisinden zehirlendiğimi de anlayamadım. Mide bulantısı ve baş ağrısından dolayı düzgün de konuşamıyorum. Kuru fasulye ve garnitür yedim. Kampüste de yemekte tavuk vardı. Tavuk neredeyse gıdaklayacaktı, o derece pişmemişti. Öğrenci olduğumuz için mecbur yedik. 20’ye yakın arkadaşım yediği yemekten kötü oldu ve hastaneye gittiler” dedi.
Yurtta yemek yemediği için zehirlenmediğini ama birçok arkadaşının zehirlendiğini ifade eden yurtta kalan öğrencilerden Şevket Yüksel, “Dün akşam yenilen yemekten dolayı bazı arkadaşlarımız sıkıntı yaşadı. Kusma, mide bulantısı ve ishal şikayetleri yaşandı. Kendi arkadaşlarımdan da zehirlenen oldu. Okulda yemek yiyenlerden de yurtta yemek yiyenlerden de hastalanan oldu. Ben ikisinden de yemediğim için zehirlenmedim. 50’ye yakın kişinin etkilendiği söyleniyor” diye konuştu.
İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri ise okul ve yurt yemeğini yedikten sonra 50’ye yakın öğrencinin farklı hastanelere başvurduğu, her 2 yemekhaneden de numune alındığı, bunların analiz edildiği, hastaneye başvuranların genel sağlık durumlarının iyi olduğu ve birçoğunun ayakta tedavi edildiğini açıkladı.

Güvenlik görevlisinden basına müdahale
50’ye yakın öğrencinin gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldığı yurt binasının dışarıdan çekimini yapan basın mensubuna güvenlik görevlileri engel olmaya çalıştı. İlk olarak amirlerinden izin alınmadan görüntü çekilmesine karşı çıkan güvenlik görevlileri, gazetecinin kamuya açık alanda çekim yaptığını söylemesi üzerine yanına gelerek cep telefonları ile fotoğrafını çekmeye çalıştılar. Gazetecinin uyarısı üzerine basın mensubunun fotoğrafını çekmeyi bırakan güvenlik görevlisi, daha sonra amirlerinden böyle bir emir aldığını söyledi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.