İkinci kez hakim karşısına çıkan Fatma Koç’tan Mustafa Koç’un babası Ferruh Koç, gelini Fatma Koç’tan şikayetçi olmadığını belirterek, "Önceki beyanlarımı tekrar ederim, şikayetçi değilim" dedi.
Mahkemede söz verilen Mustafa Koç’un annesi Güllü Koç, Fatma Koç’tan şikayetçi olmadığını ve cezalandırılmasını istemediğini ifade etti.
Fatma Koç ise, son savunmasında olay nedeniyle üzgünüm beraatımı talep ediyorum" diye konuştu.
Mahkeme heyeti, Fatma Koç hakkında ’kasten öldürme’ suçundan kamu davası açıldığını sanığın eylemlerine karşı meşru savunma hakkını kullanılması sırasında sınırın mazur görülebilir heyecan, korku ve telaştan ileri gelmiş olduğunu değerlendirerek, beraatine karar verdi. Dava sonrası Fatma Koç ve yakınları sevinç göz yaşı dökerek birbirlerine sarıldı.
"Adalet yerini buldu"
Adliye çıkışında açıklamalarda bulunan Fatma Koç’un avukatı Şefika Doğan "Yapılan duruşmamızda karar verildi. Mütalaada her ne kadar meşru müdafaa olmadığı iddia ve mütalaa oluşsa da, sonuç olarak müvekkilimin cezalandırılmasına yer olmadığına dair karar çıktı. Bu karardan hepimiz çok mutluyuz. Başlangıçtan bu yana bu kararın çıkacağına inancımız tamdı. Gerekli savunmalarımızı yaptık. En güzel şekilde de sonucu aldık. Fatma hanımı sevenlere geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.
Fatma Koç ise, avukatlarım, savcılar ve hakimler sayesinde ceza almadım. Onlara bin kere teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Adalet yerini buldu" diye konuştu.
Duyuru
İnegöl Online mobil uygulaması güncellendi TIKLA HABERLER CEBİNE GELSİN