Şırnak PTT Baş Müdürlüğünde deprem, yangın ve hırsızlık tatbikatı gerçekleştirildi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Şırnak PTT Baş Müdürlüğünde deprem, yangın ve hırsızlık tatbikatı gerçekleştirildi
#Asayiş | İHA
09 Ağu 2023 / Çar 11:58
/ 43 Kez Okundu
| |

Şırnak PTT Başmüdürlüğünde deprem, yangın ve hırsızlık tatbikatı gerçekleştirildi. Düzenlenen tatbikatı vatandaşlar ilgi ile izledi.

PTT Başmüdürlüğü tarafından organize edilen deprem, yangın ve hırsızlık tatbikatlarına AFAD, Şırnak İtfaiyesi ve Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri katıldı. Senaryo gereği AFAD ekipleri, bina içerisinde radyoaktif gaz sızıntısını kontrol etti. Ardından yaralanan vatandaş kurtarıldı ve Şırnak İtfaiyesi ekipleri, çıka yangını kısa sürede kontrol altına aldı.
Öte yandan, PTT İl Müdürlüğü içerisinde bulunan veznede yapılan tatbikatta gaspçı rolünü üstlenen kurum personeli kendini rolüne kaptırdı. Şahıs, senaryo gereği veznede bulunan personele silah göstererek kasayı boşaltmasını istedi. Asayiş ekiplerinin gaspçıyı ikna etmesi ile biten tatbikatı gerçek sanan bazı vatandaşlar korkarken, tatbikat olduğunu bilen vatandaşlar ise olayları ilgi ile izledi.
Tatbikat sonrası açıklamada bulunan Şırnak PTT Başmüdürü Orhan Zeyrek, Türkiye’nin deprem bölgesi haline geldiğini belirterek, Genel Müdürlüklerinin talimatları doğrultusunda senede bir defa yangın, sel, deprem gibi doğal afetlerden dolayı oluşabilecek zararları en aza indirgemek, bu konuda personeli bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmak amacı ile bir tatbikat düzenlediklerini söyledi.
Paydaş kurumlar ile tatbikatı düzenlediklerini ifade eden Zeyrek, "Amacımız personelimizi bilinçlendirmek, bize gelen müşterilerimizi, vatandaşlarımızı bu konuda bilgilendirmek ve bilinçlendirmek. Paydaş kurumlarımıza tatbikatımıza verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Allah bir daha doğal afet yaşatmasın” dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.