Anadolu Vakfı, Mahmut-Dudu Yazıcı Anadolu Lisesi ile Türkiye’nin eğitim sistemine bir eser daha kazandırdı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Anadolu Vakfı, Mahmut-Dudu Yazıcı Anadolu Lisesi ile Türkiye’nin eğitim sistemine bir eser daha kazandırdı
07 Kas 2023 / Sal 15:26
/ 5 Kez Okundu
| |

Anadolu Vakfı, Mahmut-Dudu Yazıcı Anadolu Lisesi ile Türkiye’nin eğitim sistemine bir eser daha kazandırdı.


Güçlü bir gelecek ve güçlü bir toplum için eğitimin değerine ve önemine inanan Anadolu Vakfı tarafından eğitime kazandırılan en yeni eser olan Mahmut-Dudu Yazıcı Anadolu Lisesi’nin açılışı Nevşehir’de gerçekleştirildi.
Anadolu Vakfı’nın eğitime sürdürülebilir katkı hedefi ile inşa ettirdiği en yeni eser olan Mahmut-Dudu Yazıcı Anadolu Lisesi’nin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Açılış törenine Nevşehir Valisi Ali Fidan, Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, Anadolu Grubu ve Anadolu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kamilhan Süleyman Yazıcı, Anadolu Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nilgün Yazıcı, Nevşehir protokolü, Anadolu Grubu Üst Yönetimi, basın mensupları ve davetliler katıldı. Törende konuşma yapan Nevşehir Valisi Ali Fidan “Yatırımların en güzeli şüphesiz ki insana yapılan yatırımdır, eğitime yapılan yatırımdır; umudumuz, yarınımız olan gençlerimize ve çocuklarımıza yapılan yatırımdır. Ülkemizde eğitim çağındaki çocuklarımızın ve gençlerimizin sayısı dünyadaki birçok ülkenin nüfusundan daha yüksektir. Bu genç ve dinamik nüfus yapısı ülkemizin en büyük gücü ve zenginliğidir. Geleceğimizin güvencesi olan gençlerimizi, çocuklarımızı yarınlara en güzel şekilde hazırlamak, eğitimde kaliteyi yükseltmek, çağın gerektirdiği nitelikli ve donanımlı insan gücüne sahip olabilmek için yoğun bir çaba içerisindeyiz" dedi.

Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran da yaptığı konuşmada, bir evladın annesine verebileceği en güzel hediye olduğunu söyledi. Savran “Anadolu Vakfı tarafından Nevşehir’e kazandırılan bu okulun yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Nevşehir gelişen, büyüyen bir kent. Bizlerde bu gelişmeyi sağlıklı ve planlı yapmak için çalışıyoruz. En büyük desteğimiz de hayırseverlerimiz. Bu yaptırdığınız okul ilk olsun ama son olmasın” şeklinde konuştu.

Anadolu Grubu ve Anadolu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan’da törende yaptığı konuşmada bugünün dünyasında toplumları iyileştiren, sorumluluk sahibi yatırımların her zamankinden daha çok değer taşıdığını vurguladı. Özilhan “Hepimiz gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak için sosyal sorumluluk, kurumsal vatandaşlık ve gönüllülük anlamındaki görevlerimizin bilincinde olmalıyız. Bu farkındalıkla Anadolu Grubu olarak, ‘Anadolu’dan Yarınlara’ sürdürülebilirlik stratejimiz kapsamında ‘Yarın için Güçlü Toplum’ prensibiyle yıllardır farklı paydaş gruplarına yönelik geniş etkiye sahip toplumsal projeler hayata geçiriyoruz. Eğitim alanında yapılan yatırımların ve gençlere verilen desteklerin yarınlarımız için atılan en değerli adımlar olduğuna yürekten inanıyorum.” Dedi.

Özilhan, geleceğin iş insanları, yöneticileri, çalışanları, tüketicileri ve her alanda paydaşları olan gençlere yapılacak maddi manevi her türlü yatırımın önemini vurguladı. Anadolu Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nilgün Yazıcı da törende yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Toplumumuza, insanımıza yatırım yapmak bizlere kurucularımızdan gelen bir görev. Yeni nesillerimizi hem geleceğin dünyasına yönelik her türlü yetkinliğe sahip olacak hem de kendi kültür ve değerlerini yaşatacak şekilde yetiştirmeliyiz. Bunun için onlara en iyi eğitim imkânlarını sunmak, bugün bizlerin en önemli sorumluluğu olarak öne çıkıyor. Bu okulun geçmişten geleceğe bir köprü olmasını ve Cumhuriyetimizin 2. yüzyılında memleketimiz ve dünyamız için hayırlı olacak nice evlatlar yetiştirmesini temenni ediyoruz.”
Anadolu Grubu’nun ve Anadolu Vakfı’nın kurucu ve onursal başkanlarından Kamil Yazıcı’nın merhum eşi Suzan Yazıcı’nın anne ve babasının ismini taşıyan Mahmut-Dudu Yazıcı Anadolu Lisesi’nde 16 modern sınıflara ek olarak, birer fizik, kimya ve biyoloji laboratuvarının yanı sıra bilgisayar, müzik ve resim sınıfı ile iki salon bulunuyor.
Açılış sonrasında Nevşehir Valisi Ali Fidan, Anadolu Grubu ve Anadolu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan ve Anadolu Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nilgün Yazıcı, protokol üyeleri ile birlikte okulda incelemelerde bulundu.
Heyet son olarak iki sınıfı ziyaret ederek öğrenciler ile sohbet etti.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.