Asya Açık Üniversiteler Birliği Yıllık Konferansı 2023 sona erdi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Asya Açık Üniversiteler Birliği Yıllık Konferansı 2023 sona erdi
03 Eki 2023 / Sal 16:11
/ 25 Kez Okundu
| |

Anadolu Üniversitesinin ev sahipliğini yaptığı ve bu yıl 36’ıncısı düzenlenen Asya Açık Üniversiteler Birliği Yıllık Konferansı (AAOU) sona erdi.

Asya ve Avrupa’nın kesişim noktası olan İstanbul’da gerçekleştirilen konferansta, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Asya Açık Üniversiteler Birliği Başkanı ve Terbuka Üniversitesi Rektörü Prof. Ojat Darojat, AAOU Genel Sekreteri Dr. Rahmat Budiman, Açıköğretim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Resül Usul, İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selami Sezgin, AAOU üyeleri, uluslararası açık ve uzaktan öğretim üniversitelerinin üyeleri bir araya geldi.
Anadolu Üniversitesi ülkemizin en büyük eğitim organizasyonunda konuklarını ağırladı
20 ülkeden 40’tan fazla kurumun bulunduğu AAOU’ya 250’den fazla araştırmacı katıldı. Konferans süresince katılımcı 130 bildirinin yanı sıra, Açık ve Uzaktan e-Öğrenmede Yapay Zekâ ve Dijital Çağda Kadın Liderlerin Açık Üniversiteleri İleriye Taşımadaki Rolü başlıklı iki büyük panel sunuldu. Organizasyon kapsamında, açık ve uzaktan öğrenme alanında dünya çapında tanınan davetli konuşmacılar; Güney Kore’den Prof. Insung Jung, Pakistan’dan Prof. Zia Ul-Qayyum, EDEN Avrupa Dijital Öğrenme Ağı Başkanı Prof. Josep M. Duart, Kahire Amerikan Üniversitesi’nden Prof. Maha Bali, COL Başkanı Prof. Asha Kanwar konuşmalarını gerçekleştirdi. "AAOU Awards 2023" ödül töreninde ise başarılı araştırmacılar ödüllerini alanında uzman isimlerden aldı.
Rektör Erdal: “Dünyanın en büyük açık ve uzaktan öğretim ailesiyiz”
AAOU 2023’ün kapanış konuşmasını gerçekleştiren Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal konuşmasında üniversitemizin köklü ve tecrübeli bir kurum olduğuna değinerek ülkemizde açık ve uzaktan eğitimin Anadolu Üniversitesi ile başladığını belirtti. 4 milyondan fazla mezunu olan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sisteminin bir milyonu aşkın öğrencisinin bulunduğunu ve yalnızca Türkiye’nin değil aynı zamanda dünyanın en büyük eğitim ailesi konumunda olduğunu da sözlerine ekleyen Rektör Erdal. “Dijitalleşen Yükseköğretim Çağında Açık Üniversitelerin Geleceği” temasıyla düzenlenen AAOU 2023’ün anlamlı çalışmalara ev sahipliği yaptığını belirterek tüm katılımcıları tebrik ederek sözlerini sonlandırdı.
İşbirliği protokolleri imzalandı
AAOU 2023’te açık ve uzaktan eğitim birliği amacıyla yapılacak işbirliklerine dair Anadolu Üniversitesi, Endonezya Universitas Terbuka ve Filipinler Açık Üniversitesi arasında protokoller de imzalandı. Protokoller, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Universitas Terbuka Rektörü Prof. Dr. Ojat Darojat, Filipinler Açık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melinda Bandalaria, Rektör Yardımcısı Dr. Jean Saludadez ve kurum temsilcilerinin imza törenine katılmasıyla gerçekleştirildi.
37’inci Asya Açık Üniversiteler Birliği Yıllık Konferansı Pakistan Allama Iqbal Açık Üniversitesinde düzenlenecek
Açık ve uzaktan öğrenme alanı I-HE 2023 Konferansı kapsamında Anadolu Üniversitesi ev sahipliğinde tartışılmaya devam edecek. Avrupa Uzaktan Öğretim Üniversiteleri Birliği (EADTU) tarafından düzenlenen konferans, 4-6 Ekim tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.